Rosiile, incadrate oficial ca fructe de botanisti, sunt extrem de populare in bucataria romaneasca, fiind folosite atat la prepararea unor mancaruri, cat si ca baza pentru o serie de salate.
Putina lume stie insa ca rosiile pot fi toxice, atat din cauza unei substante din compozitia lor, cat si datorita modului in care sunt cultivate.
Iata cum sa iti dai seama daca rosiile pe care le-ai cumparat sunt sau nu toxice si ce efect are consumul de rosii toxice.
Rosii toxice: ce efecte are consumul de rosii toxice
Consumate in cantitati moderate rosiile nu reprezinta un pericol pentru sanatatea noastra. In situatia inversa insa riscul de imbolnavire este mare, din cauza solaninei din compozitia rosiilor.
Solanina, prezenta si in cartofi, este o substanta toxica si otravitoare pentru oameni. Simptomele otravirii cu solanina sunt greturi, varsaturi, diaree, dureri de cap si ameteli. Poate parea greu de crezut, insa in cazurile grave intoxicarea cu solanina poate duce chiar la moarte. Citeste continuarea pe kanald.ro