Patru trucuri ca să economisești timp și bani când folosești telefonul sau internetul

Știai că în România există o autoritate care îți protejează interesele atunci folosești servicii de comunicații precum telefonia sau internetul? Este vorba de ANCOM– Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, de la care am aflat patru trucuri pe care e bine să le știi dacă vrei să fii un consumator informat, care plătește prețul corect și beneficiază la maximum de ofertele de telefonie și internet disponibile pe piață.

1. Cele mai ieftineoferte de telefonie și internet la un click distanță


Ofertele companiilor de telefonie și internet sunt adeseori greu de urmărit și de înțeles, nu numai pentru că includ termeni tehnici, ci şi pentru că pun „la pachet” mai multe servicii, cantități fixe și variabile, bonusuri, opțiuni și echipamente. Cum ar fi să ai la dispoziție un site unde poți să compari TOATE aceste oferte și să afli care este cea mai avantajoasă pentru nevoile tale de comunicare? Ei bine, ANCOM îți pune gratuit la dispoziție Veritel.ro- comparatorul de oferte telecom care îți listează cele mai ieftine 25 de oferte de telefonie sau internet fix și mobil (inclusiv pachete) în funcție de consumul tău lunar.
Alegi ce ți se potrivește fără să mai intri pe toate site-urile și să îți faci liste-listuțe.

2. Viteza ta reală de upload și download, prin comparație cu oferta concurenței


Operatorii îți promit cele mai mari viteze la internet fix sau mobil, dar adesea ai impresia că netul tău se mișcă în reluare. Dacă ți-am spune că ANCOM a creat o aplicație independentă, unde poți să afli viteza ta reală de transfer al datelor cât ai zice “Netograf”? Aplicația îți calculează și alți parametri care țin de calitatea serviciului de internet pe care îl plătești, precum întârzierea de transfer sau rata pierderii de pachete prin raport cu cele ofertate de furnizor.
Și pentru că nu are vreun scop comercial, aceeași aplicație îți spune și viteza reală furnizată de ceilalți operatori din piață, ca să te ajute să faci alegeri informate. Intră pe Netograf.ro și convinge-te singur(ă)!

3. Cum să schimbi operatorul de telefonie și să îți păstrezi numărul


ANCOM îți spune pe Portabilitate.ro tot ce trebuie să știi despre modalitatea prin care poți să schimbi operatorul de telefonie și să îți păstrezi totodată numărul, fie că e vorba de fix, mobil, abonament sau cartelă. De acolo am aflat că se poate porta orice număr de telefon, dar numai într-o rețea de același tip: numărul mobil spre o altă rețea de telefonie mobilă, numărul fix către o altă rețea de telefonie fixă.
Și tot acolo am descoperit că putem introduce pe site orice număr de telefon și aflăm dacă a fost portat sau nu. Testează și tu cu propriul număr ;)

4. Drepturile tale când folosești telefonul și internetul, într-un singur loc


Îți cunoști drepturile de utilizator al serviciilor de comunicații electronice (telefonie, internet, televiziune) și servicii poștale? ANCOM te informează prin InfoCentru: o pagină despre contracte, oferte, facturi, roaming, c să te bucuri de servicii de comunicații de calitate la prețuri corecte. Ai acces rapid la informații clare, complete și actualizate, garantate de autoritatea publică.