În cadrul unui frumos road show au fost premiaţi în aceste zile câştigătorii ediţiei a II-a, care a reunit 170 de licee din 14 oraşe şi 2 comune din ţară: Bucureşti, Ploieşti, Timişoara, Cluj - Napoca, Braşov, Codlea, Făgăraş, Predeal, Râşnov, Rupea, Săcele, Victoria, Zărneşti, Bran şi comunele Feldioara şi Prejmer. În competiţia anuală s-au înscris peste 28.000 de liceeni.
Cele 100 de evenimente organizate în timpul anului şcolar au fost o ocazie de a activa mii de elevi şi profesori. Peste 150.000 de materiale au fost diseminate către 75.000 de liceeni şi 2.768 de profesori.
În Bucureşti, 29 de licee au înscris activităţi fizice şi sportive voluntare pe portalul www.generatiainmiscare.ro. Premiul I a fost câştigat de Colegiul Tehnic Mecanic “Griviţa”, locul II de Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, locul III şi premiul Fair Play de Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr”.
“ Trăim într-o epocă în care accesul la tehnologie, la internet, viaţa în mediul citadin au redus dramatic timpul alocat activităţilor fizice zilnice şi sportului atât de necesare organismului uman. Sedentarismul are efecte majore asupra stării de sănătate a tinerei generaţii şi nu numai. În urma studiului realizat înainte de lansare, ne-am propus alături de partenerii şi voluntarii noştri cărora le suntem recunoscători pentru deosebita implicare, să contribuim la schimbarea în bine a obiceiurilor de stil de viaţă ale adolescenţilor, fiind un model de bună practică prin metodologiile recunoscute internaţional pe care le implementăm”, a declarat Silvia Bucur, Preşedintele Fundaţiei PRAIS.
1.342 de activități fizice şi sportive au fost înregistrate pe portalul proiectului, totalizând 1.502 ore de mişcare şi sport. 23 de lecţii deschise în licee au angrenat peste 1.800 de elevi, membri ai Consiliilor Elevilor, cadre didactice, sportivi de marcă de la Federaţia Română de Fotbal, Federaţia de Scrimă, Federaţia de Dans Sportiv, studenţi voluntari UNEFS şi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane Braşov. La concursul Gymclass, 530 de liceeni au realizat 33 de filme, iar 398 s-au mobilizat şi au creat 14 flash-mob-uri. Comunitatea proiectului a fost susţinută prin campaniile din cadrul portalului www.generatiainmiscare.ro care a totalizat peste 65.500 de vizualizări, iar pagina oficială de Facebook a reunit o audiență de 1.143.730 persoane şi a strâns 15.066 de like-uri. Canalul YouTube, în care au fost postate filmele realizate de elevi a strâns peste 100.000 de vizualizări.
La baza acestui proiect de marketing social stau rezultatele studiului “Obiceiurile de stil de viaţă ale adolescenţilor” realizat de Fundaţia PRAIS în colaborare cu Departamentul de Sociologie al Facultății de Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul SNSPA.
Partenerii proiectului sunt: Inspectoratele Şcolare Bucureşti, Prahova, Braşov, Timiş şi Cluj, UNEFS, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane Braşov, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Timişoara, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Cluj-Napoca, Şcoala de antrenori “Ioan Kunst Ghermănescu”, Federaţia Română de Scrimă, Federaţia Română de Fotbal, Federaţia Română de Dans Sportiv, Federaţia Română de Culturism şi Fitness.
„Suntem generaţia în mişcare!” - www.generatiainmiscare.ro este un proiect educaţional, ce se derulează timp de 3 ani.
Despre Fundaţia PRAIS www.praisfoundation.ro
Fundaţia PRAIS a fost creată în 2002 de către PRAIS Corporate Communications. În cadrul proiectelor sale naţionale, susţine 4 mari cauze: accesul tinerei generaţii la educaţie şi la dezvoltare personală, o economie sustenabilă bazată pe inovaţie, competitivitate şi etică, promovarea stilului de viaţă sănătos, grija faţă de mediu.
Fundaţia PRAIS s-a implicat cu succes în ultimii 12 ani în proiecte educaţionale naţionale din domenii precum: promovarea mişcării şi a nutriţiei sănătoase, siguranţa produselor alimentare, protecţia mediului, promovarea tinerelor talente. Programele au angrenat milioane de elevi, familii, cadre didactice, public general şi au creat alianţe de valori între parteneri publici şi privaţi, lideri de opinie, specialişti locali şi internaţionali, reuniţi pentru a servi împreună cauze sociale globale dedicate viitorului tinerei generaţii.