1. Asaza ouale intr-un singur strat intr-o oala.
2. Nivelul apei trebuie sa fie cu aproximativ trei centimetri deasupra oualor.
3. Acopera oala cu un capac si adu-o la fierbere.
4. Imediat ce incepe sa fiarba, indeparteaza oala de pe foc si las-o sa stea.
5. Daca vrei ca ouale sa fie nu prea tari, lasa-le sa stea in apa intre unu si patru minute.
6. Daca vrei sa fie tari, lasa-le sa stea in apa calda intre 15 si 17 minute.
7. Cand ouale s-au fiert asa cum iti doresti, scurge apa calda din vas.
8. Imediat acopere-le cu apa rece si adauga si cateva cuburi de gheata.
Mici trucuri:
- Niciodata sa nu fierbi ouale; le da o consistenta de cauciuc;
- Nu folosi oua proaspete, foloseste oua vechi de cateva zile, pentru a se putea decoji mai usor;