Cum sa fierbem ouale de Paste

Chiar daca nu iti vine sa crezi, fierberea oualor este o adevarata arta. Afla cum sa le fierbi ca sa fie gustoase si de consistenta dorita, fara a capata culoarea verde.
1. Asaza ouale intr-un singur strat intr-o oala.

2. Nivelul apei trebuie sa fie cu aproximativ trei centimetri deasupra oualor.

3. Acopera oala cu un capac si adu-o la fierbere.

4. Imediat ce incepe sa fiarba, indeparteaza oala de pe foc si las-o sa stea.

5. Daca vrei ca ouale sa fie nu prea tari, lasa-le sa stea in apa intre unu si patru minute.

6. Daca vrei sa fie tari, lasa-le sa stea in apa calda intre 15 si 17 minute.

7. Cand ouale s-au fiert asa cum iti doresti, scurge apa calda din vas.


8. Imediat acopere-le cu apa rece si adauga si cateva cuburi de gheata.

 Mici trucuri:

  • Niciodata sa nu fierbi ouale; le da o consistenta de cauciuc;
  • Nu folosi oua proaspete, foloseste oua vechi de cateva zile, pentru a se putea decoji mai usor;
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod