Apa carbogazoasa contine minerale si saruri, e hidratanta si potoleste rapid setea, dar care sunt situatiile in care ar trebui sa ne ferim sa o bem?
Apa minerala carbogazificata ne poate balona, poate determina arsuri sau crampe si poate afecta, cu timpul, activitatea rinichilor.
„Băuturile acidulate afectează în timp rinichii şi puteţi face nisip sau chiar pietre. Acest efect îl are şi apa minerală. Chiar dacă nu îngraşă şi nu are chimicale cum au sucurile, conţine foarte multe săruri. Este dovedit ştiinţific că sărurile afectează rinichii. De aceea nu este recomandat să beţi doar apă minerală. Consumaţi şi apă plată. De asemenea când alegeţi apa minerală fiţi atenţi la etichetă. Evitaţi apa care este îmbogăţită cu dioxid de carbon şi alegeţi apă minerală naturală. Recomandat este să alegeţi o apă mai puţin acidulată dacă o consumaţi zilnic“, declara medicul internist Florin Tudor pentru adevarul.ro.
Apa minerala afecteaza dintii si oasele?
Exista mituri potrivit carora apa minerala ar afecta dantura si oasele. Acidul carbonic rezultat din reactia apei cu dioxidul de carbon poate afecta smaltul dintilor si poate duce la probleme dentare, dar doar daca se consuma apa minerala in cantitati foarte mari. Citeste continuarea pe WOWbiz.ro
Posteaza comentariu