Ce trebuie să ştii înainte de a-ţi face primul tatuaj?
1. Să ştii ce vrei înainte de a merge la salon. Tatuajul nu trebuie să fie un implus şi o decizie de moment, mai ales dacă e undeva unde nu îl poţi ascunde uşor. E permanent, nu uita acest lucru!
2. Este în regulă dacă tatuajul pe care îl alegi nu are o semnificaţie ascunsă. Poţi să îţi faci fără probleme un tatuaj pentru că pur şi simplu îţi place şi pentru că te încântă ideea de a-l avea tot restul vieţii.
3. Informează-te înainte de a alege cine să ţi-l facă. Caută recenzii şi caută-i pe acei artişti cu experienţă. Obţine sugestii de la prieteni, verifică-le comentariile de pe reţelele sociale şi analizează-le portofoliul.
4. Fii pregătit să aştepţi o perioadă mai lungă de timp dacă ai în minte un artist anume. Tatuatorii talentaţi au adesea liste lungi de aşteptare, dar merită pentru a obţine tatuajul perfect.
5. Asigură-te că salonul pe care îl alegi să fie curat. E necesar ca salonul la care urmează să mergi să fie în regulă în ceea ce priveşte normele de sănătate. Acele nesterilizate nu sunt de joacă!
6. De asemena, fii pregătită să inveseşti o sumă mai mare de bani. Un tatuaj nu este, şi nu ar trebui să fie, ieftin. Vei fi nevoită să scoţi ceva bani din buzunar, dar merită dacă vrei să obţii cele mai bune rezultate.
7. Vorbind despre bani, trebuie să nu uiţi de bacşiş, la fel ca la restaurant. 15% pentru un serviciu bun şi 20% pentru unul excepţional. Dacă nu îţi poţi permite să-l oferi, atunci nu îţi poţi permite un tatuaj.
8. Când vine vorba de alegerea tatuajului, pune pe primul loc ceea ce ai tu în mine, însă sfătuieşte-te şi cu cel care ţi-l face. El ştie ce face şi probabil îţi poate oferi sugestii extraordinare.
9. Asigură-te că ştii ce vrei pentru a putea comunica eficient cu artistul care ţi-l va crea. Fii specific cu privire la ceea ce ai în minte!
10. Când vine vorba de obţinerea unui tatuaj, trebuie să fii pregătit pentru ce presupune acest proces. Mergi cu curaj, fără să îţi aduci la salon prietenii ca să îţi păstreze calmul.
11. Mulţi oameni îi distrag atenţia artistului tatuator. Dacă vrei să aduci o persoană cu tine, întreabă dacă e în regulă întâi. În caz contrar, ia cu tine o carte, ascultă muzică sau concentrează-te asupra respiraţiei pentru a-ţi păstra calmul.
12. Nu consuma alcool cu cel puţin 24 de ore înainte de a pleca. Sună evident, dar ai fi suprins să afli cât de des fac oamenii asta. Alcoolul în sânge îngreunează procesul de vindecare şi practic ruinează totul.
13. Asigură-te că nu îţi faci un tatuaj dacă te afli în stare de ebrietate. Există un motiv pentru care majoritatea saloanelor vor să fii treaz atunci când ajungi acolo şi acela este să nu regreţi mai târziu.
14. Consumă multă apă şi mănâncă bine înainte de a-ţi face tatuajul. Vibraţiile îi pot face pe unii oameni să ameţească, aşa că fii pregătit pentru acest lucru.
15. Pregăteşte-te să stai destul timp la salon. Obţinerea unui tatuaj nu poate deveni posibilă în pauza de masă de la serviciu. Unele tatuaje pot dura ore întregi.
16. De asemenea, pregăteşte-te pentru durere. Toleranţa la durere diferă de la om la om, aşa că pregăteşte-te psihic dinainte.
17. Părţile corpului cu mai mulţi nervi şi mai puţină grăsime vor durea mai mult, spre exemplu glezna. Fă exerciţii de respiraţie pentru a simţi mai puţină durere!
18. Ai grijă ce medicamente antiinflamatoare iei înainte de a-ţi face un tatuaj. Unele sunt de ajutor, dar altele pot face mai mult rău decât bine.
19. Unii oameni preferă să aplice înainte un gel anestezic, dar informează-te înainte! Poate funcţiona, dar unii oameni au descoperi că acesta creşte riscul de sângerare, pierzând astfel claritatea liniilor.
20. Cerneala roşie tinde să se estompeze mai repede decât alte culori, iar cerneala albă este predispusă să devină galbenă.
21. Tatuajele mici sunt foarte trendy, dar trebuie să ştii că e posibil să sângerezi mai mult decât dacă optezi pentru ceva mai mare. Este mai bine să alegi un model simplu dacă tatuajul tău este mic în loc să optezi pentru unul detaliat.
22. Când vine vorba de mărimea tatuajului tău, nu îţi fie teamă să discuţi cu artistul tatuator dacă nu eşti convins. El poate să îl redimensioneze sau să îi schimbe locul, aşa că vorbeşte înainte de a fi prea târziu.
23. Poţi să îţi faci un tatuaj peste o cicatrice, dar trebuie să ştii unele lucruri înainte. Cerneala nu va fi absorbită în totalitate după prima sesiune şi e posibil să fii nevoit să revii. Cicatricea trebuie să fie de câţiva ani în primul rând pentru rezultate optime.
24. Gândeşte-te la plasare. Unii oameni doresc un tatuaj pe care să îl poată ascunde cu uşurinţă. Asta înseamnă că un tatuaj pe faţă, gât sau mână nu e cea mai bună idee în acest caz.
25. Să îţi tatuezi numele cuiva pe corp pentru totdeauna nu e cea mai bună idee. Chiar dacă e vorba de dragostea vieţii tale, nu merită. Când vine vorba de membrii familiei, aici lucrurile stau puţin diferit, dar tot trebuie să te gândeşti bine înainte.
26. După ce îţi faci un tatuaj, planifică-ţi viaţa în funcţie de el în următoarele două săptămâni. Vindecarea este o parte extrem de importantă a procesului şi nu vei dori să treci prin toate acele dureri doar pentru că nu ai grijă.
27. Asta înseamnă că nu trebuie să mergi în vacanţe care presupun înot. Trebuie să îţi păstrezi zona uscată şi cât mai departe de soare.
28. Să păstrezi zona curată este foarte important şi va trebui să te ocupi de asta zilnic. Întreabă pe cineva care a avut de-a face cu o infecţie atunci când şi-a făcut tatuaj şi îţi va spune cât de importantă e igiena.
29. Te va mânca, aşa că evită să te scarpini. Să te zgâri poate fi unul dintre cele mai grave lucruri pe care le poţi face. Încearcă să îţi imaginezi că toată murdăria de sub unghiile tale intră în rana deschisă.
30. După ce îţi faci tatuajul, nu te panica. Va fi nevoie de timp ca să te obişnuieşti cu noua schimbare. Dacă ţi-ai planificat bine acest lucru, nu are cum să fie o greşeală. Aşa că oferă-ţi câteva săptămâni pentru a te acomoda cu noul look.
Posteaza comentariu