ZOLTAN ANDRAS, SOLISTUL DE LA SARMALELE RECI, ÎŞI AMINTEŞTE DE BĂTAIA CU NUIA PE CARE I-O ADMINISTRAU PARINŢII CÂND ERA MIC

Este celebru, non-conformist şi admite că, în copilărie, a cam simţit nuiaua pe spinare. Zoltan Andras, solistul formaţiei Sarmalele Reci, i-a povestit Danei Gonţ în ediţia de duminică a emisiunii “Bonton”, de la ora 17.30, despre cum au fost cei şapte ani de-acasă şi ce înseamnă pentru el România civilizată.

Zoltan Andras este o figură complexă a muzicii româneşti. Muzicianul îşi aminteşte amuzat de educaţia primită atunci când era copil, una mai drastică pe alocuri. “Părinţii mei, chiar dacă m-au înconjurat cu iubire şi grijă, aveau ca model educaţional că nuiaua e ruptă din Rai. Sau bătaia e ruptă din Rai. Şi au făcut uz de acest instrument destul de mult. Cel puţin în ce mă priveşte, pentru că eram un copil destul de plin de personalitate.”

Solistul trupei Sarmalele Reci spune că nu i-a murit speranţa şi că încă mai crede într-o Românie civilizată.

„În general când vorbeşti de o ţară, vorbeşti de cei care o locuiesc. Am observat că cei de pe aici au, şi nu numai românii, cred că în general cei din est şi sud-est, au o oarecare căldură sufletească naturală, ca să zic aşa. Cred că încă mai avem ceva ca o moştenire din ceea ce au dezvoltat înaintaşii noştri, ca un soi de căldură şi sinceritate faţă de celălalt”, spune Zoltan într-un interviu acordat emisiunii “Bonton”, difuzat duminică, de la 17.30, la Digi24.