Zile fericite - noul single VAMA feat. Guess Who

Formatia VAMA a lansat pe pagina oficiala de Facebook cel mai nou single si videoclip - Zile fericite, o colaborare inedita cu Guess Who.

Videoclipul a fost realizat de catre Alexandra Sandu, care a semnat scenariul si regia clipului "Perfect fara tine".

Tudor Chirila: "Cand eram mic, undeva pe la sapte, opt ani visam s-o imbratisez pe Lorenzi, o fata de vreo saisprezece ani din curtea blocului nostru. De fapt, cred ca visam s-o sarut chiar daca nu stiam foarte bine ce presupune actiunea in sine. Tocmai de aceea imi doream sa cresc repede in speranta ca voi fi destul de mare incat sarutul sa nu-mi mai puna vreo problema si Lorenzi sa fie a mea.

Am crescut, sarutul nu mai este o problema, pe Lorenzi nu am mai intalnit-o niciodata, il vad din cand in cand pe tatal ei, albit, cum isi tarsaie picioarele si batranetea pe aleile din spatele blocului meu, fara ca asta sa-mi aduca aminte ca si eu imbatranesc. Visez aiurea la gasca mea de la bloc, tevile cu cornete, visez sa mai sar gardul la pocaiti ca sa beau apa de la cismeaua lor sau sa ma urc singur in tramvaiul care merge catre cinema Melodia, o calatorie echivalenta cu orice expeditie fabuloasa.
Ne visam trecutul, ignorăm prezentul ca si cum n-am sti ca prezentul ajunge trecut, sarim peste gardurile vietii, fugim – nesatui - dupa linia orizontului. Zile fericite e un cantec nostalgic, un cantec al tuturor varstelor si al niciuneia in mod special. Cred ca versurile lui Guess Who surprind cel mai bine esenta mesajului nostru (Unde te grabesti s-ajungi, / Te comporti ca un nebun, nu vezi ca fugi, fugi / Vezi ca timpul ti-a intins o cursa / Uita-te la ceas, nu mai ai aceeasi varsta / Prezentul tau se uita fix la tine / Cum il ocolesti preocupat de ce se-ntampla maine, / Griji mari pentru oameni mari, suna dificil, / Ca viata asta nu-i o joaca de copil, / N-ai timp pentru ea, pentru ei, pentru cei la care tii, / Si-atunci ranesti fara sa stii / Ca daca te-ai opri pentru moment si-ai lua in seama / Atunci ai intelege ce inseamna ).
A fost o bucurie sa colaboram cu el, cu siguranta aduce valoare adaugata piesei noastre."