Proiectul futurist, denumit Farmhouse, constă în integrarea unei grădini bio în clădirea de locuit, cele două sisteme susținându-se reciproc. Căldura produsă de bloc poate fi folosită pentru creșterea plantelor, cum ar fi cartofii, roșiile și fasolea.
Fiecare etaj al blocului-turn va avea pe fațadă o structură din lemn, construită în formă de romb, ca un fagure, pe care vor crește plantele. Un sistem de reciclare a apei și de irigare le poate furniza plantelor nutrienții de care au nevoie pentru a crește. Deșeurile organice sunt colectate selectiv într-un bazin din subsolul clădirii și transformate în compost, apoi folosite ca îngrășământ natural pentru creșterea plantelor.
Proiectul este conceput de casa austriacă de arhitectură Studio Precht, condusă de soții Chris și Fei Tang Precht. Ei cred că în următorii 50 de ani omenirea va consuma mai multă hrană decât în ultimii 10.000 de ani adunați, iar 80% din această cantitate va fi consumată în mediul urban. "Este clar că trebuie să găsim o alternativă ecologică la sistemul nostru alimentar. Ce și unde creștem și mâncăm. Teme precum agricultura organică, carnea curată, sursele și circuitul de la fermă până la produsul de pe masă vor fi elementele acestei schimbări. Asta înseamnă că zonele noastre urbane trebuie să devină parte din lanțul organic cu zonele rurale pentru a hrăni populația și pentru a oferi siguranță alimentară orașelor", au declarat soții Precht.
Foto: Hepta
Zgârie-nori cu grădini suspendate, un proiect teleportat din viitor - FOTO
Un bloc modern poate adăposti o fermă ce produce legume pentru locatari - acesta este conceptul care ar putea rezolva problema alimentației în viitor.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
Posteaza comentariu