Profesor la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, muzicianul in varsta de 37 de ani, s-a sinucis luni seara, informeaza Mediafax. Corpul neinsufletit al violonistului a fost gasit de vecini, in fata blocului, iar medicii sositi la fata locului nu au mai putut face nimic ca sa-l readuca la viata.
Apropiatii lui Dan Claudiu Vornicelu sustin ca motivul sinuciderii ar fi acela ca iubita lui urmeaza sa plece din tara, iar el nu a suportat acest gand. Politia a inceput o ancheta in acest caz.
Dan Claudiu Vornicelu a inceput sa cante la vioara la doar patru ani, iar la sase ani a debutat ca solist al Orchestrei Simfonice din Bacau.
Violonistul Dan Claudiu Vornicelu s-a sinucis
de Ileana Voicu Ghinea, 15 Iunie 2010
Comentarii (1)
Dan Claudiu Vornicelu s-a nascut 1973, a fost asisitent universitar, doctor la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, solist concertist, premii internationale (Premiul I si titlul de Laureat al Concursului International "George Enescu", Premiul Special pentru cea mai buna interpretarea Sonatei a III in caracter popular romanesc, (1991). Premiul I Concursul International de Concerte "Pacem in Terris" Bayreuth Germania (1991), Premiul II Concursul International "Tibor Varga", Sion, Elvetia, 1989, Premiul I Concursul International "Kloster Schontal", Germania, 1989 si Premiul special pentru cea mai buna interpretare a Sonatei Torso de George Enescu, Premiul I absolut Concursul International "Citta di Stresa" Italia, 1987, Premiul I Absolut Concursul International "Kocian", Usti nad Orlici-Cehoslovacia, 1984, Premiul Special al Juriului la Concursul International "Henryk Wieniawski", Lublin, Polonia, 1892, "Lira de Aur, Suceava" 1982. Rolul lui George Enescu copil in filmul muzical de televiziune "Sateasca"Activitatea sa concertistica cuprinde concerte ca solist cu filarmonicile (George Enescu, Bucuresti, Cluj, Craiova, Brasov, Ploiesti, Timisoara), turnee in Elvetia (Orchestra Suisse Romande), Bruxelles, Paris, Festivalul de la Usedom-Germania, patronat de Kurt Masur, concerte in cadrul Anului International Mozart (Italia), turnee in S.U.A. in calitate de membru al orchestrei Bamberg Symphoniker (Germania). A concertat sub bagheta unor dirijori precum Gerhard Hamann (Germania), Leonid Nicolaev (Rusia), Matthias Aeschbacher (Elvetia), Robert Giorlani (Franta), Emanuel Elenescu, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Emil Simon, Ilarion Ionescu-Galati. A facut cursuri de maiestrie cu Ruggiero Ricci la Berlin 1990, cu Federico Agostini, Werner Scholz, Petru Munteanu. Membru al Orchestrei de Camera a Asociatiei Europene a Conservatoarelor-AEC, Paris. In anul 2009 a publicat cartea " Repere stilistice ale muzicii de camera franceze in sonata pentru vioara si pian 1850-1900". Este o mare pierdere pentru violonistica si pedagogia romaneasca. Dumnezeu sa il odihneasca!
Posteaza comentariu