Victor Rebengiuc: “O să fie nevoie de un ușier bătrân pe care să-l joc eu”

Rubrica “Interviu cu un cineast” a emisiunii “Ca-n filme” le oferă telespectatorilor duminica, de la 16.20, un interviu exclusiv şi amuzant cu actorul de teatru şi film, Victor Rebengiuc.
Cu ocazia premierei în cinematografe a producţiei "Câinele japonez", în care deţine rolul principal, Victor Rebengiuc vorbeşte despre noua generaţie de actori, despre alegerile pe care le face în privinţa scenariilor. “O să fie nevoie de un uşier bătrân, undeva, la o instituţie, pe care să-l joc eu", spune amar Victor Rebengiuc.

Marele actor spune că nu primeşte prea multe scenarii. “Nu primesc foarte multe scenarii pentru că, în general, roluri de oameni bătrâni nu prea sunt.
Şi e bine că nu sunt. Important este că cei tineri sunt cei care duc viaţa mai departe, că ei se îndrăgostesc, sunt poveşti de amor. Ăştia bătrâni au necazuri, au dureri, îi dor şalele, îi dor reumatismele, îi dor... au alte treburi."


Despre noua generaţie, Viorel Rebengiuc recunoaşte că alţi colegi fac diferenţe între Noul Val şi Vechiul Val. Apreciează tinerii, dar nu îi pune într-o categorie. “Nu spun: ăsta este Noul Val, ăsta este vechiul val, ăsta este valul viitor.
Nu ştiu să fac treaba asta. Nu mă pricep. Eu am jucat şi în filme ale Noului Val şi în filme ale vechiului val şi probabil că o să mai joc şi în filme ale viitorului val. Probabil.”


“Câinele japonez” s-a bucurat de un mare succes la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian, luna trecută, unde s-a aplaudat furtunos dupa proiecţie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod