Intitulat “Adio, doamna”, maratonul de muzică și poezie propus de celebrul maestru va trece în revistă melodiile cele mai îndrăgite din anii trecuți, piese pe sufletul artistului, pe care el consideră că trebuie să le readucă în actualitate, întrucât, în opinia să, hit-urile de azi sunt “ingrozitoare”.
Tudor Gheorghe vorbește cu plăcere despre muzică din anii’50, însă, nu pregeta să arate cu degetul spre “trilurile” de astăzi.
“ Mă consider un boier al artei, pentru că îmi permit. Ce se cântă este ingrozitoar! E totul lipsit de poezie. Sunt niște aberații. Acum publicul primește doar videoclipuri cu fețe frumos mișcătoare și duios siliconate, cred că va dori să vadă și altceva. Ce versuri frumoase regăsim în perioadă interbelică! Ce frumos sună, de exemplu: „Norocul te-a adus/ Din nou în calea mea/ Din steaua ce-a apus/ Răsare-o nouă stea/ Vreau să te regăsesc/ La mine să rămâi/ Să-ți spun că te iubesc/ Că-n ziua cea dintâi... Ce mai, versuri care îți ajung la suflet și cu care oricare om se identifică", spune artistul, care dezvăluie că a intenționat să facă, anul acesta, încă un concert ieșit din țipare, dar a renunțat la idee deocamdată. “Am vrut să fac un spectacol foarte dur în toamnă asta, cu o formație rock lângă mine și să pun pe tavă starea nației, cu toată frumusețea ei, cu toate furtișagurile, cu toate șmecheriile politice, cu lipsă totală de demnitate, de omenie și de bărbăție. Spectacolul e scris. Dar mi-am zis că trebuie să fiu nebun dacă îl fac acum. țara asta este atât de sătulă de așa ceva, încât m-am gândit să vin cu un lucru frumos. Așa că am rămas la “Adio, doamna”. Pe 3 noiembrie, voi avea o orchestră formată din 12 instrumentiști foarte buni, dintre care trei sunt din Basarabia! Sunt unul și unul! Orchestrațiile vor păstra aerul și sonoritățile vremii de atunci. E un spectacol făcut cum trebuie, cu orchestră care cântă exact cum se cântă în perioadă interbelica”, a declarat Tudor Gheorghe.