La acest studiu au participat 500 de femei cu vârsta medie de 27 de ani.
Cercetătorii au comparat greutatea corporală a femeilor care găteau şi se uitau la astfel de emisiuni cu cea a doamnelor care găteau, dar nu vizionau astfel de programe. Admiratoarele show-urilor culinare aveau o greutate medie de 74,4 kilograme, comparativ cu greutatea medie a femeilor care nu vizionau astfel de emisiuni - 69,3 kilograme.
Un studiu publicat în British Medical Journal în 2012 a arătat că reţetele create de unii dintre cei mai populari maeştri bucătari deveniţi vedete TV conţin mai multe calorii şi grăsimi şi mai puţine fibre decât mâncărurile gata preparate care se găsesc în supermarketuri, relatează Mediafax.
Studiul, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Newcastle, Marea Britanie, a analizat 100 de reţete alese aleatoriu din cărţile de bucate ale unor vedete ale domeniului şi 100 de mâncăruri gata preparate comercializate în magazinele de profil.
Foto: Hepta
© Copyright: HEPTA
Posteaza comentariu