Educatia ar trebui sa fie una dintre principalele prioritati ale tuturor guvernelor, insa atunci cand statul are probleme in a asigura calitatea actului pedagogic, mediul privat este cel care preia initiativa si ridica nivelul de performanta si eficienta.
Peste 70.000 de copii invata in cele peste 700 de unitati private preuniversitare, care reunesc 500 de gradinite, din care in doar in Bucuresti 300, 205 scoli generale si licee acreditate, sau in curs de acreditare.
Evolutia sistemului educational privat este una spectaculoasa, nevoia de educatie moderna fiind din ce in ce mai intalnita in randul romanilor.
Astfel, sunt institutii private care au cunoscut in ultimii ani, in ciuda crizei, cresteri de peste 20 de procente. De asemenea, exista institutii educationale private care nu mai pot primi elevi romani pentru ca locurile sunt limitate, iar ca solutie au creat lista de asteptare pentru urmatorii 2-3 ani de studiu.Educatia privata nu este neaparat o varianta de educatie foarte costisitoare. Sunt institutii care percep pentru o luna de gradinita intre 150 si 200 de euro. Se poate ajunge insa si la 1 000 de euro, in functie de pachetul de servicii ales. Pentru zona de scoli si licee, costurile pot varia intre 500 de euro si 20 000 de euro pe an.
Reputatia institutiei si programa dupa care elevii invata fac diferenta de cost.Targul Educational si de Tabere, aflat la editia a doua, se va desfasura in perioada 22-25 martie la Sala Palatului si isi propune sa fie puntea de legatura intre oferta si cererea de educatie privata din Bucuresti.
Cu o oferta educationala care cuprinde peste 5 000 de locuri in toate ciclurile de invatamant preuniversitar, dar si in tabere de studiu, Targul Educational si de Tabere aduce unele dintre cele mai renumite institutii private bucurestene cum ar fi: Mark Twain International School, Scola Spectrum, Liceul de Informatica, gradinitele Bambi si Prikindel, Ada, SOS Satele Copiilor si multe altele.
In cadrul evenimentului vizitatorii vor putea gasi si oferte complete de studiu in afara tarii si tabere de limbi straine oferite de Mirunette si Tabere.com, dar si tabere si vacante recreative unde copiii pot invata sporturi noi.
Din dorinta de a face vizita in cadrul evenimentului cat mai agreabila pentru zilele de sambata si duminica, publicul vizitator, atat cei mici, cat si parintii, sunt asteptati cu 12 activitati gratuite: ,Copiii in bucatarie” cu Good Food, cursuri de dans, de cantat, de desenat, de caricatura, de fotografie, lectii de tenis, cursuri de joaca pentru parinti si copii, realizate de Parentime, Fundatia Nadia Comaneci va realiza un joc de papusi si alte activitati.
Doar pe durata targului expozantii vor oferi importante reduceri!
22-25 Martie 2012 – Sala Palatului.
Intrarea e libera.Program de vizitare Joi: 12.00-18.00, V, S, D: 10.00-18.00
Posteaza comentariu