Weekendul acesta, intre 20 august - 22 august, va avea loc la Muzeul Taranului Roman a doua editie a targului de produse naturale traditionale, "Targul care... rupe gura targului".
Evenimentul este dedicat micilor fermieri, producatorilor romani de bucate si mestesugarilor, invitati ai Magiunului natural de prune Topoloveni, primul aliment traditional din Romania recunoscut international.
La fel ca si in cazul primei editii care a avut loc in luna iulie, targul lunii august va fi o sarbatoare culinara pentru amatorii de produse romanesti.
Astfel, peste 40 de producatori din diferite zone ale tarii vor fi prezenti timp de trei zile cu cele mai alese bucate, pregatite dupa invataturile vechi, printre care amintim branza de capra cu nuci, branza ecologica, branza in coaja de brad, halvita gumoasa, colac secuiesc trecut prin miere, nuca sau alune crocante dupa o reteta unica, zacusca de vinete si fasole, gogonele si castraveciori murati, tocana de legume delicioasa, paine coapta pe vatra, lipie si turtite romanesti, impletituri traditionale, turta dulce, prajituri proaspete de casa cu gemuri si dulceturi, cozonac cu nuca, rahat si stafide, covrigi sarati, fructe si legume proaspete, muschiulet si costita afumata de casa, carnat taranesc de casa etc.
Targ de produse traditionale, la Muzeul Taranului Roman
17 August 2010
Posteaza comentariu