Luna a făcut spectacol pe cer în noaptea de luni spre marți, oferind un prilej perfect pentru pasionații de fotografie să o surprindă în imagini superbe. Fenomenul se produce în timpul lunii pline la perigeu, când satelitul natural al Pământului ajunge în punctul cel mai aproape de Pământ. Astfel, Luna pare mult mai mare şi mai luminoasă pe cer.
Luna nu orbitează Terra într-un cerc perfect din cauza forţeilor gravitaţionale ale Soarelui şi Pământului, astfel că distanţa satelitului natural faţă de planeta noastră diferă în anumite momente ale anului.
Acesta a fost al doilea eveniment astronomic de acest gen după Eclipsa de Super Lună Sângerie din luna ianuarie, dar a fost un moment astronomic special. "Super Luna din februarie 2019 este specială pentru că este cea mai mare lună care ne-a luminat cerul până în 2026", a explicat pentru Daily Mail Emily Drabek-Maunder, astronom la Observatorul Regal de la Greenwich, Marea Britanie.
În martie va avea loc o a treia Super Lună, ultimul eveniment de acest gen din 2019. Potrivit astronomilor, în decursul unui an pot avea loc cel mult patru fenomene de Super Lună.
Foto: Hepta