Vedetele au degustat astfel preparate traditionale ce dateaza de milenii, adaptate vremurilor moderne de catre chefi cu experienta.
De la acestia au invatat retete pe care le puneau in practica stramosii nostri si despre care istoricii sustin ca erau foarte apreciate de alte popoare, in special de romani.
Astfel, vedetele au descoperit zemurile delicioase: zama dacica de gaina, dreasa dacica din navod (realizata din biban, legume si mei), potrivita dacica (pipote de rata, varza rosie acra, legume).
Andreea Runceanu si Patricia Cimpoiasu au acceptat chiar propunerea de a gati in bucatarie, alaturi de specialist, o reteta traditionala de ciolan cu varza rosie rasplata dacilor.
Restaurantul La Bordei, care se va deschide oficial pe 11 septembrie, situat in incinta Cotroceni Business Center (fosta cladire Apaca), prezinta un concept unic, axat pe trei vremuri si trei stiluri diferite: dacic, traditional si international.
In cadrul evenimentului de lansare, prezentat de Cabral, la care au participat vedetele amintite, un cuplu de balerini a evoluat in acord cu cele trei stiluri – ancestral, clasic si contemporan, o trupa a interpretat piese cover, un pianist a cantat in stil café concert, iar un cvartet de coarde muzica clasica.