Romaniţa Iovan a cumpărat o livadă de 5.000 de metri pătraţi în Argeş, unde a plantat meri şi pruni. Şi, cu toate că doreşte să se lanseze şi în afaceri cu produse din fructe bio, deocamdată face doar gem, pe care îl dăruieşte prietenilor.
Romaniţa îşi doreşte să producă suc natural, compot şi magiun bio, toate obţinute din fructele din livada sa, scrie cotidianul Libertatea, citat de Realitatea.net.
Ea a dezvăluit şi reţeta pe care o foloseşte pentru gemul de prune: "Se aleg două kilograme de prune bine coapte, care se spală, apoi li se scot sâmburii. Peste ele se pune un kilogram de zahăr, după care se lasă la frigider 24 de ore. A doua zi, prunele şi sucul lăsat se pun într-un tuci şi se fierb la foc mic, amestecând din când în când, să nu se lipească. Când magiunul este legat, se adaugă miez de nucă tăiat mărunt, după care se stinge focul. Se toarnă în borcane, care se pun la cuptor timp de 10 minute, ca să se sterilizeze. Se depozitează în cămară."
Romaniţa Iovan face gem pentru prieteni. Vezi reţeta ei!
Romaniţa Iovan a cumpărat o livadă de 5.000 de metri pătraţi în Argeşti, unde a plantat meri şi pruni. Şi, cu toate că doreşte să se lanseze şi în afaceri cu produse din fructe bio, deocamdată face doar gem, pe care îl dăruieşte prietenilor.