Roger Waters a făcut spectacol la Bucureşti

Concertul de la Bucureşti al muzicianului Roger Waters, intitulat "The Wall", a început în jurul orei 20.30, în Piaţa Constituţiei, zeci de mii de persoane fiind adunate înainte de debutul concertului. În faţa Palatului Parlamentului, impresionanta scenă unde a avut loc concertul era dezvăluită de o crăpătură făcută într-un zid uriaş. (Foto principală: Alex Chelba)
 
Aseară, în faţa a 50.000 de oameni, Roger Waters a împlinit visul mai multor generaţii aducând spectacolul The Wall la Bucureşti.
 
Concertul a început la ora 20.30, cu o intrare grandioasă în scenă: artificii, jocuri de lumini, costume şi efecte pirotehnice impresionante! Roger Waters şi-a făcut apariţia în aplauzele zecilor de mii de fani, dând startul show-ului mult aşteptat. In the Flesh a fost prima piesă, urmată de Thin Ice şi câteva acorduri din Another Brick în the Wall. Pe la jumătatea primei reprize a concertului, pe scenă au urcat şi cei 15 copii români, pe care Roger Waters i-a aplaudat mulţumindu-le încă o dată: "Copiii aceştia sunt fantastici! Am repetat împreună doar câteva minute astăzi şi s-au descurcat foarte bine!" De altfel, Waters a ţinut să mulţumească tuturor spectatorilor prezenţi, pe care i-a salutat chiar în limba română: "Bună seara, Bucureşti! Bine aţi venit! Sunt foarte fericit să mă aflu aici!".

Concertul a continuat cu piesele Mother, Goodbye Blue Sky, Empty Spaces, Young Lust, One of My Turns, Don’t Leave Me Now, Goodbye Cruel World, fiind urmate de o scurtă pauză muzicală, spectatorii putând însă viziona proiecţii cu fotografii şi detalii despre soldaţi din întreaga lume căzuţi la datorie.
Pe durata pauzei, Roger Waters şi-a dorit să întâlnească personal grupul de militari români invitaţi special la acest eveniment. Întâlnirea a avut loc în culise, artistul mărturisindu-şi admiraţia şi respectul faţă de aceştia pe care i-a caracterizat drept "adevăraţi eroi".

Concertul a fost reluat în jurul orei 22:00 cu Hey You, continuând cu alte piese de pe celebrul album: Is there Anybody Out There, Nobody Home, Vera, Bringing the Boys Back Home, Comfortably Numb, The Show Must Go On, In the Flesh, Run Like Hell, Waiting for the Worms, Stop, The Trial şi Outside the Wall care a încheiat show-ul de la Bucureşti. Întregul spectacol a fost presărat cu nenumărate momente speciale, unul dintre cele mai aşteptate fiind apariţia uriaşului porc gonflabil, cu cele două ciocane încrucişate inscripţionate pe el, acesta fiind lăsat să plutească minute bune deasupra publicului. Mascota a fost ulterior sfâşiată de mâinile spectatorilor, ca formă de protest şi eliberare din rigoile unor regimuri politice asupritoare.
 
Foto: Alex Chelba
 
Foto: Alex Barbulescu
 
Foto: Alex Barbulescu
 
Foto: Alex Barbulescu
 
Foto: Alex Barbulescu
 
Foto: Mediafax
 
Roger Waters, membru fondator al trupei Pink Floyd, a adus la Bucureşti celebrul "The Wall" - unul dintre cele mai spectaculoase show-uri muzicale din istorie, bazat pe interpretarea integrală a pieselor incluse în albumul omonim, un adevărat simbol al libertăţii pentru generaţii întregi de fani din întreaga lume.

Show-ul veteranului rocker Roger Waters a început spectaculos, cu perdele de artificii şi un avion care s-a "prăbuşit" pe scenă.
De altfel, la începutul show-ului, scena era descoperită parţial, putând fi văzută printr-un zid enorm, construit special pentru acest spectacol, relatează Mediafax.
 
 Foto: Mediafax
Conceput la "milimetru", spectacolul a fost împărţit în două acte. În prima parte, în timpul pieselor a fost completat zidul uriaş, pe care erau proiectate imagini alb-negru şi 3D, pentru ca, în a doua parte, acest zid să fie distrus.

Publicul de la Bucureşti a făcut cunoştinţă cu personaje uriaşe, gonflabile, precum "profesorul terorist", care apare în piesa "Another brick in the wall", sau, spre final, un porc mistreţ uriaş, care avea tatuate pe el simboluri precum secera şi ciocanul, zvastica, dar şi logouri ale unor mari corporaţii. 
 
Foto: Mediafax
 
 
Foto: Mediafax
 
 
Foto: Mediafax

Show-ul "The Wall" a fost regândit special pentru concertele în aer liber, astfel încât dimensiunile scenei sunt cu adevărat impresionante, zidul din spatele acesteia măsurând circa 150 de metri în lungime şi aproximativ 12 metri în înălţime, notează Mediafax. 
Întreaga structură este realizată din "cărămizi" ce alcătuiesc cea mai mare suprafaţă de proiecţii video: peste 1.500 de metri pătraţi, peste 40 de proiectoare gigantice fiind responsabile de efectele vizuale ale show-ului.
 
Foto: Mediafax
 
Scena are, totodată, cel mai mare acoperiş din lume - o lăţime de 54 de metri şi o deschidere de 32 de metri -, fiind asamblat la o înălţime de 24 de metri, care asigură protecţia unei suprafeţe de peste 1.000 de metri pătraţi.
 
Foto: Alex Barbulescu