Miercuri, 7 mai, ora 18.00, in Libraria Diverta din Plaza Militari, va avea loc lansarea celui de-al doilea volum al cartii "Retete pe muchie de tigaie, povestite de Dan Chisu". Lucrarea nu se inscrie in tiparul manualelor culinare sau a cartilor de bucate. Autorul a ales sa inventeze, dar mai ales sa reinventeze atat bucataria exotica, cat si anumite retete traditionale romanesti.
Autorul incearca sa convinga publicul ca oricine isi poate crea propriile retete, in functie de preferinte si imaginatie. El considera ca nu este necesar sa fii maestru in ale bucatariei, ci doar sa ai curaj si dorinta de a incerca gusturi si senzatii noi.
"Daca te pasioneaza bucataria, nu ai nevoie de nicio motivatie ca sa te apuci sa gatesti! Ai nevoie de putin curaj si de multa imaginatie. Dar nu ai ce face cu ele daca nu esti constient de structurile cu care se lucreaza in bucatarie. Totul este o 'alchimie' si nu-ti vine sa crezi ca ai putea sa fii si tu in stare sa faci acelasi lucru. Singurul mod in care poti sa afli este sa incerci.", declara Dan Chisu.
Acest al doilea volum al cartii contine aproximativ 30 de retete-povesti, cu personaje, intamplari amuzante si scenarii. Autorul spera ca isi va convinge publicul ca retetele strecurate cu grija printre randurile cartii, desi sunt rodul imaginatiei sale, se pot regasi, cat se poate de practic, in tigaia fiecaruia dintre noi.
"Nu sunt bucatar de meserie si nici nu o sa devin vreodata, dar acest fapt nu ma va impiedica sa incerc sa ma 'joc' de-a gatitul. Pentru ca aceasta carte nu vrea decat sa te indemne la 'joaca'. Mare lucru nu o sa afli, insa poate o sa-ti trezeasca pofta de petrecut putin mai mult timp in bucatarie, printre produse ale caror calitati surprinzatoare le vei descoperi.", adauga autorul.
In cadrul lansarilor, va avea loc si o demonstratie de gatit in direct. Mona Musca si Viorel Victor Patrut, un renumit bucatar, vor prepara cate un produs culinar din carte, pentru a demonstra ca retetele inventate si povestite de Dan Chisu pot fi gatite cu usurinta. Viorel Victor Patrut este bucatar profesionist ce a mostenit din familie pasiunea pentru arta culinara. In prezent, lucreaza in functia de bucatar sef la Clubul Bamboo - sectia rece "gustari si salate".
Posteaza comentariu