Reteta de post! Carmen Negoita te invata cum prepara pizza raw vegan, fara foc

Pizza raw vegana poate reprezenta alegerea ideala in postul Cracinului. Nu contine ingrediente de origine animala, este integral creata din produse vegetale si, in plus, nu este gatita la foc, astfel ca isi pastreaza toti nutrientii benefici organismului.

Carmen Negoita, promotor al stilului de viata raw vegan, ne spune cum prepara pizza raw vegana pe care a inclus-o si in meniul buticurilor sale raw vegane, Rawyal.

“Blatul este realizat din fulgi de ovaz, mix de seminte si ardei. Toate acestea se omogenizeaza, iar compozitia obtinuta se tine in deshidrator pentru a obtine consistenta.

Dupa ce se scoate din deshidrator, peste aluatul intins se adauga brânza de caju, cubulete de avocado, de rosii, masline si germeni de grâu. Desigur, putem crea mai multe tipuri de pizza raw, in functie de preferinte. Insa tot timpul compozitia este de origine vegetala si nu se prepara la foc. Rezultatul este extrem de delicios si de hranitor pentru organism”, declara Carmen Negoita.

Carmen Negoita a lansat recent o noua cofetarie raw vegan, Rawyal, in AFI Palace Cotroceni, si, cu aceasta ocazie, si noul meniu de preparate raw vegane special pentru sarbatorile de iarna din acest an.

Noul meniu contine pizza, supe si paste raw vegan, precum si o multitudine de tipuri de dulciuri, ideale pentru a fi consumate in perioada de post, dar si ca alternativa a celor obisnuite de Craciun.
Diferenta consta in faptul ca preparatele raw vegan nu sunt pregatite la foc, nu contin zahar si niciun ingredient de provenienta animala si sunt bogate in nutrienti naturali ce aduc un aport important de vitamine si minerale organismului.

“Poti tine cu brio post doar cu preparate raw vegan. In loc de covrigi, margarina si tot felul de pateuri vegetale pline de aditivi, ai alternativa sa consumi preparate 100% naturale de tip raw vegan: paste din dovlecei cu rosii, pizza raw vegan, precum si multe prajituri delicioase, fara zahar, ce pot tine locul unui mic dejun si chiar al unui prânz.
Bomboanele de ciocolata raw vegane, de exemplu, sunt preparate din curmale, cocos, cacao raw, tarate de psyllium si super alimente. Apoi, noua tarta cu caramel, fara gluten, o facem din migdale, frisca vegetala, fulgi de cocos, caramel, caju, nuci, mesquite, ulei de cocos, curmale si vanilie. Pe parcursul zilei poti bea smoothie-uri extrem de delicioase si hranitoare: cu menta, ghimbir si goji,  ori cel verde cu castraveti, mere, kale, spanac, lamâie, spirulina, chlorela, precum si cel nou introdus in meniu, ce contine ananas, citrice, scotisoara, piper cayenne si turmeric”, declara Carmen Negoita.

Rawyal Brunch&Cakes este lantul de buticuri raw vegane pe care le-a lansat Carmen Negoita, dupa o lunga perioada de studiu in domeniul alimentatiei de acest timp.
Preparatele Rawyal pot fi comandate online de pe www.rawyal.ro sau cumparate din cofetariile prezente in AFI Palace Cotroceni si AFI Palace Ploiesti.