În vara anului 1989, Remus reuşea să fugă din ţară, ajungând în cele din urmă la Paris, unde a absolvit Şcoala Franceză de Gastronomie Ferrandi, cu specializarea Management în Restaurație şi Hoteluri. După ce a câştigat experienţă la cele mai luxoase restaurante din capitala Franţei, Remus a cumpărat primul său restaurant, Saveurs et Salon, care a intrat în Ghidul Michelin.
“Arta în general are darul de a trezi în oameni sentimente. Din acelaşi motiv, pentru mine arta culinară este foarte complexă, datorită efectului ei. Cred că fiecare dintre noi, în momentul în care a văzut o farfurie frumos aranjată sau a gustat un preparat delicios, a fost cuprins de un sentiment de bucurie”, spune Remus.
“Prefer bucătăria franţuzească, dar iubesc bucătăria românească, pe care o găsesc foarte gustoasă, dar cam bogată în calorii! Din păcate, cred că bucătăria românească ar fi putut evolua mai mult dacă nu am fi trecut prin perioada comunistă în care, după cum ştim cu toţii, era dificil să găseşti elementele de bază”
“Când gătesc, o fac cu plăcere, iar recompensa o primesc privindu-i pe cei care savurează mâncărurile”, spune Remus.
Pe Remus Nica îl puteţi urmări în fiecare săptămână, de luni până vineri, de la ora 17.00, la “Cireaşa de pe tort”, numai la Prima TV!