Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului se incep lucrarile la prima gradina traditional romaneasca din Bucuresti. Lucrarile la gradina se vor extinde pe o perioada de 4 luni (iunie - septembrie).
Vor putea fi privite plante cu traditie in tara noastra: vita de vie, dovleci, stanjenei, trandafiri, tufanele, in functie de sezon; livada cu corcodusi, pruni, caisi, meri, ciresi sau visini.
In "spatele" muzeului, s-a conceput si o gradina utilitara cu zarzavaturi si plante aromatice, legume, precum si alte plante trebuincioase in gospodarie (busuioc, menta, salvie, rozmarin, fasole, vita, salata, rostopasca, grau). Zmeurisul si rugii de mur vor completa acest peisaj.
S-a dorit ca prin acest proiect sa se stimuleze dragostea de natura a orasenilor, dar mai ales sa ofere ocazia de a experimenta modalitati de cultivare si intretinere a plantelor din gradinile bunicilor la oras, indiferent de spatiul in care traiesc, la casa sau la bloc.
Gradina se deschide publicului chiar de Ziua Mediului si va fi putea fi admirata pe parcursul intregii veri. Gradina cuprinde un numar de aproximativ 50 specii de plante.
Posteaza comentariu