Paula Seling a publicat pe contul său de Facebook un mesaj de mulţumire. "Mulţumim dragi români! În seara asta am simţit că putem să facem, împreună, un miracol pentru România. În seara asta am ştiut că avem alături, pe scenă, milioane de suflete care ne susţin. Sunteţi minunaţi. Vă aplaudăm cu tot sufletul", a spus Paula Seling.
Totodată, în conferinţa de presă organizată la Copenhaga după cea de-a doua semifinală, Paula Seling i-a încurajat pe fani să voteze piesa "Miracle", care reprezintă România la ediţia din acest an a Eurovision. "Continuaţi să votaţi pentru «Miracolul» nostru", a spus Paula Seling, potrivit site-ului eurovision.tv, citat de Mediafax.
"Mă simt grozav, este un sentiment minunat", a spus, la rândul său, Ovi. "Pentru noi, este o mare onoare să fim din nou aici şi este minunat că am ajuns din nou în finală", a adăugat cântăreţul.
De asemenea, cei doi artişti au fost întrebaţi dacă îşi vor apăra titlul anul viitor, în cazul în care vor câştiga finala Eurovision 2014.
Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României, s-au calificat în finala Eurovision 2014, care va avea loc sâmbătă, după ce au trecut, joi seară, de cea de-a doua semifinală, care s-a desfăşurat pe scena B&W Hallerna din Copenhaga.
Reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovi concurează în finala Eurovision Song Contest 2014 cu piesa "Miracle", compusă de Ovi, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg şi Frida Amundsen.
Paula Seling şi Ovi au mai reprezentat România în 2010, când, în finala care a avut loc la Oslo, au ocupat poziţia a treia.
În semifinala de joi seară au concurat, în ordine, reprezentanţii Maltei, Israelului, Norvegiei, Georgiei, Poloniei, Austriei, Lituaniei, Finlandei, Irlandei, Belarusului, Macedoniei, Elveţiei, Greciei, Sloveniei şi României.
Dintre acestea, în afară de România, s-au calificat în finala de sâmbătă Malta, Norvegia, Polonia, Austria, Finlanda, Belarus, Elveţia, Grecia şi Slovenia.
Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda şi Islanda sunt celelalte 10 ţări calificate în finala Eurovision Song Contest 2014, după ce au trecut, marţi, de prima semifinală.
Finaliştii - desemnaţi pe baza votului telespectatorilor şi a votului unui juriu de specialitate, în egală măsură - au fost anunţaţi într-o ordine întâmplătoare.
În semifinale au avut drept de vot doar telespectatorii care au urmărit competiţia la televiziunile publice în ţările participante şi în ţările calificate direct în finală (Marea Britanie, Spania, Germania, Franţa, Italia şi Danemarca).
Un număr de 37 de ţări au participat la ediţia din acest an a Eurovision.
Semifinalele de marţi şi joi au fost transmise live de TVR, iar finala de sâmbătă va fi şi ea transmisă în direct de Televiziunea Română, de la ora 22.00 (ora României).
Eurovision Song Contest 2014 se desfăşoară în Copenhaga, după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".
Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc, în luna mai, la Malmö Arena (Suedia). Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa "It's My Life" (muzică şi versuri Cristian Faur).
Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.
Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.
Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.
Foto: Mediafax