Patru ani de la moartea lui Michael Jackson

Megastarul a murit la vârsta de 50 de ani, în 2009, în urma unei "intoxicaţii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.
Megastarul a murit la vârsta de 50 de ani, în 2009, în urma unei "intoxicaţii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.
 
Găsit vinovat de ucidere involuntară, medicul Conrad Murray a primit pedeapsa maximă în noiembrie 2011, fiind condamnat la patru ani de închisoare.

Familia lui Michael Jackson a dat în judecată compania AEG, organizatoarea seriei de concerte ce urma să aibă loc la Londra, considerând-o responsabilă pentru angajarea lui Conrad Murray.

Medicul Charles Czeisler, specialist la Harvard, chemat de mama artistului pentru a depune mărturie în cadrul procesului intentat de familia starului companiei AEG, susţine că decesul lui Michael a survenit în urma lipsei de somn.
 
 

Charles Czeisler a declarat, în timpul procesului intrat în a opta săptămână de audieri, că Michael Jackson ar putea fi singurul om care a trăit două luni fără aşa numitul somn REM  - Rapid Eye Movement, care reprezintă un somn natural, vital pentru corp şi creier.

REM este o etapă a somnului caracterizată prin mişcări oculare rapide sub pleoapele închise.
Visele apar doar în această fază. Din durata totală a unui somn, aproximativ 20% reprezintă stadiul REM de somn, notează agenția Mediafax.
 
 

Cele 60 de nopţi în care Michael Jackson a fost tratat cu propofol de către medicul Conrad Murray au reprezetat o premieră din punct de vedere medical. Propofolul, un sedativ foarte puternic, întrerupe ciclul natural de somn, oferindu-i pacientului senzaţia de odihnă, fără a fi vorba însă de un somn adevărat, de timp REM, a susţinut Charles Czeisler.

Expertul de la Harvard, care oferă consultanţă pentru NASA şi CIA, a menţionat că  şi dacă nu ar fi existat supradoza din 25 iunie 2009, Michael Jackson ar fi murit curând din cauza lipsei de somn.
 
 

El a explicat că şoarecii din laborator mor după cinci săptămâni în care nu beneficiază de somn REM.

"Este ca şi cum ai mânca celuloză în loc de hrană adevărată.
Stomacul este plin şi nu simte senzaţia de foame, însă persoană nu beneficiază de nicio calorie"
, a precizat Charles Czeisler.


Foto: AFP/Mediafax
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
25 Iunie 2013