Prima etapa a programului national de responsabilitate sociala, "Dreptul de a citi", se deruleaza pe intreg parcursul anului 2010 si are ca principal obiectiv dotarea scolilor generale defavorizate din mediul rural, cu peste 10.000 de carti. Initiativa este sprijinita de Ministerului Educatiei si Cercetarii, institutie implicata in selectia scolilor generale din toata tara, participante la program.
Pornind de la realitatea trista ca foarte multe scoli din mediul rural nu au biblioteci sau detin o colectie restransa de carti, campania a fost conceputa in doua directii menite a imbunatati acest aspect. Astfel, OTP Bank Romania doneaza direct scolilor defavorizate colectii de carti adresate elevilor din clasele I-VIII si mobilierul necesar stocarii acestora.
O alta componenta a campaniei presupune colectarea de carti, in toate unitatile bancii si in Librariile Humanitas, partenere in acest proiect. Toti cei care sustin aceasta cauza, pot oferi copiilor din zonele defavorizate sansa de a descoperi povestile copilariei.
Prima scoala care a beneficiat de carti noi este cea din Satul Maierus, langa orasul Brasov. Cei 350 de elevi de aici aveau la dispozitie o biblioteca cu carti destul de vechi si intr-un numar nu foarte mare. Au primit, prin intermediul campaniei, aproape 600 de volume noi si mobilierul aferent pentru stocare.
Cea de-a doua scoala a fost cea din Satul Persani, tot din judetul Brasov. Aici nu exista o biblioteca, asadar o sala de clasa in care elevii isi desfasoara cursurile a devenit si noua lor biblioteca. Cei 170 de elevi s-au bucurat ca, in sfarsit, nu va mai fi nevoie sa traga la sorti care elev sa citeasca cartile aduse de acasa de catre profesori.
Vocea lui Marcel Iures iti va aminti, la radio, sa mergi in toate unitatile OTP Bank Romania si in Librariile Humanitas, pentru a dona carti copiilor din clasele I-VIII din mediul rural. Toate cartile colectate vor merge catre noi scoli, catre alti copii.
OTP Bank Romania a initiat campania "Dreptul de a citi"
de Nicoleta Tarantus, 17 Martie 2010
Comentarii (1)
Foarte lăudabilă iniţiativa dvs. Ca profesor şi om implicat în educaţia viitorului şi mare iubitor de cărţi,nu pot avea decât cuvinte de laudă . În general şcolile din mediul rural o duc foarte greu cu dotările , iar în cazul în care primarul comunei nu are nimic în clin cu educaţia ,ba le taie dascălilor toate drepturile şi nu-l interesează sub nici o formă performanţele elevilor,fără ca măcar să încerce în vreun mod să-i premieze pe elevii merituoşi (şi avem destui - doar anul trecut am obţinut nenumărate premii judeţene şi interjudeţene,ba chiar şi premiul II la faza naţională a concursului ,,Cangurul Lingvist",mă îndoiesc de faptul că ar face ceva să ne ajute să dotăm biblioteca şcolii. Menţionăm că de anul trecut a fost inaugurat un CDI în cadrul şcolii care deseveşte întreaga comună,însă fondul de carte este insuficient. De aceea vă rugăm ca în măsura în care după ce ajutaţi şcoli care au mai mari nevoi decât noi mai aveţi disponibilităţi,poate reuşiţi să ne prindeţi şi pe noi vreo listă pentru a ne sprijini .CU MARE RESPECT PENTRU CEEA CE ÎNCERCAŢI SĂ FACEŢI, directorul şcolii ,Claudya Maria Neacşa-Şcoala cu cls. I-VIII Găneasa,jud. Olt
Posteaza comentariu