Sărbătorile de Paști vin cu Topârceanu, Sorescu, Eminescu sau pe versuri de Nichita. La cererea iubitorilor de teatru din Capitală, actorii Ion Caramitru și Horațiu Mălăele au acceptat încă o întâlnire pe scena Naționalului bucureștean, pentru o ediție extraordinară a spectacolului-dialog “Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele”. Întâlnirea va avea loc la Teatrul Național din București în cea de-a doua zi de Paști, pe data de 16 aprilie, de la ora 20.00.
In atentia spectatorilor:au mai rămas doar câteva zile în care pot fi cumpărate biletele, având în vedere că în perioada vacanței de sărbători, între 13 și 15 aprilie, unele din agențiile și casele de bilete vor fi închise.
Spectacolul, cea mai aplaudată producție a începutului de an, a fost jucat cu casa închisă la deschiderea de pe 5 martie din București și a avut premiera în mai multe orașe din țară, în primul turneu național programat vreodată de cei doi actori.
În luna martie, Ion Caramitru și Horațiu Mălăele au fost ovaționați de publicul din Timișoara (21martie) și de cel din Cluj (22 martie), iar în luna mai, turneul va continua la Sibiu (3 mai) și Târgu Mureș (4 mai).Ion Caramitru și Horațiu Mălăele nu s-au și-au vreodată replica, nici pe scenă, nici pe platourile de filmare, în zeci de ani de excepțională carieră. Se înțelege de ce prima lor întâlnire în fața publicului a avut ecouri atât de puternice, salutată de fiecare dată cu aplauze în sălile de teatru întotdeauna arihipline. Cu har, delicatețe și forță, cei doi actori reușesc să facă din fiecare întâlnire una memorabilă, o lecție de teatru și, de ce nu, o lecție de viață. Se râde cu lacrimi în reprize vulcanice de haz spumos, iar hohotele devin emoții, în momente cu o încărcătură sensibilă profundă.
Seducători, cu un umor irezistibil și cu profunzimea care i-a făcut legende, cei doi se vor înfrunta în versuri, un duel moderat de incredibila muzică a violoncelistului Adrian Naidin.
“Pur și simplu nu există cuvinte care să descrie frumusețea din sunetele redate de violoncel sau frumusețea vocii lui Adrian Naidin”, scriau blogurile tematice după spectacolul de la Cluj. Acompaniat, din când în când, cu o voce absolut incredibilă: un ambitus excepţional, un timbru de baladă românească din aceea care-ţi smulge sufletul din piept, o gradare şi un control pe care le auzi numai la marii cântăreţi de opera, Adrian Naidin are profunzimea necesară pentru a fi arbitru al întâlnirii dintre cele două forțe.Biletele pentru spectacolul de la București, care va avea loc pe 16 aprilie, în Sala Mare a Teatrului Național, se gasesc la casieria Teatrului National din Bucuresti (tel 021. 314.71.71), la Sala Palatului, în Unirea Shopping Center (parter), Librăriile Adevărul, Libraria Mihai Eminescu si online, pe www.biletoo.ro, www.blt.ro si pe www.bilete.ro, sau în oficiile Postei Române semnalizate Bilete.ro.
LA PRIMA ÎNTÂLNIRE. Cu eleganță sau forță, luându-i drept martori pe Topârceanu, pe Eminescu sau pe Shakespeare, Ion Caramitru îl înfruntă pentru prima data pe scenă pe vulcanicul Horațiu Mălăele.
Cei doi parteneri au o afinitate comună către versuri, sunt amândoi mari cercetători într-ale poeziei, un teritoriu sensibil în care se ascund multe virtuți scenice, teatrale, pe lângă multe dintre virtuțile sufletului. Va fi o întâlnire memorabilă între doi actori care au profunzimea și experiența pentru a face din orice întâlnire una memorabilă, iar dintr-o discuţie liberă - o lecţie de teatru şi, de ce nu, o lecție de viaţă. Schimbând, în succesiuni rapide, versurile de dragoste, pe cele satirice sau umoristice, Ion Caramitru îi răspunde cu inteligență și subtilitate unui partener irezistibil în rolurile comice, impresionant în cele dramatice – Horațiu Mălăele. Duelul de vorba va fi moderat de muzicianul Adrian Naidin, ucenic al muzicianului leton Mischa Maisky și aplaudat cândva de regizorul grec Mihalis Kakogiannis. “Va fi o întâlnire între cuvânt și sunet. Ambele au aceeași origine: spiritul. Ambele vin din suflet”, spune Adrian Naidin.ADRIAN NAIDIN: Strălucitor în partiturile clasice, ingenios și tehnic în jazz – de la genurile tradiționale, până la cele experimentale - plin de forță și har în folclor, Adrian Naidin l-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit “Paganini al violoncelului”, îl numără printre cei mai talentați dintre ucenicii săi. Adrian Naidin și-a sedus întotdeauna publicul cu o combinaţie de jazz, muzică de cameră şi folclor românesc, pe un violoncel care atinge note de-o frumuseţe şi perfecţiune rare.