În programul serii veți asculta două compoziții care stau, de asemenea, sub semnul soarelui hispanic: Spania, partitură semnată de compozitorul francez romantic Emmanuel Chabrier - compusă ca urmare a unei călătorii întreprinse de artist în ținuturile iberice - și Nopţi în grădinile Spaniei, lucrarea lui Manuel de Falla, unul dintre cei mai mari muzicieni spanioli din prima jumătate a sec. XX. Concertul este realizat cu sprijinul Institutului Cervantes.
Evenimentul se va derula sub bagheta lui NICOLAE MOLDOVEANU, muzician român care şi-a construit un frumos parcurs în lumea artistică internaţională.
În cea de-a doua parte a serii de la Sala Radio veți asculta și Simfonia a V-a de Beethoven, supranumită Simfonia Destinului. Una dintre cele mai des interpretate simfonii din toate timpurile, creația lui Beethoven a avut premiera absolută la Viena, în 1808, sub bagheta compozitorului. Considerată una dintre partiturile simfonice cu cel mai mare impact emoțional asupra publicului, Simfonia Destinului a influențat creațiile multor altor mari compozitori, ca Brahms, Ceaikovski, Mahler sau Berlioz. Schumann scria despre lucrarea lui Beethoven: „Deși atât de des ascultată, încă își exercită puterea peste timpuri, ca acele mari fenomene ale naturii, care, indiferent cât de des se petrec, ne umplu de uimire și de venerație. Această simfonie va trece peste secole (...).”Actualmente profesor universitar şi şef de catedră al departamentului de cercetare şi doctorate la Universitatea Muzikene din San Sebastian, JOSU OKIÑENA are o activitate solistică importantă alături de artişti precum Alan Gampel, Migel Etuarte, Almudena Ortega sau Maite Maruri.
A studiat la Conservatorul Superior de Muzică din San Sebastian, iar ulterior şi-a perfecţionat pregătirea la Conservatorul Regal de Muzică din Madrid. La Santiago de Compostela a fost distins, de asemenea, cu premiul Andres Segovia y Jose Miguel Ruiz Morales, pentru interpretarea muzicii spaniole.