Nadine Emilie Voindrouh a obişnuit publicul cu opiniile sale, exprimate făţiş, fără menajamente şi fără cosmetizări puerile. Aşa cum şi-a asumat eşecul experienţei din America, ea îşi asumă şi hotărârea de a sta în ţară şi de a încerca să schimbe mentalităţile învechite cu care se confruntă foarte des.
Vedeta a vorbit, miercuri, la Adevărul Live, despre cum percepe actualmente România şi despre provocarea de a se implica, de a schimba ceea ce nu funcţionează şi de a nu accepta un fenomen negativ care persistă în societatea noastră: rasismul.
"În America, majoritatea populaţiei are educaţia emoţională necesară pentru a-i ajuta pe oameni să se ridice. Nouă ne lipseşte asta. Eu am respect pentru traumele mele şi pentru traumele tuturor. Eu nu vreau să încurajez o naţiune de bocitori", a spus ea, tranşant.
"Avem nevoie de «before» şi «after», pentru a putea începe să reparăm. Suntem o naţiune de prost educaţi. Refuz să fiu parte din problemă, vreau să fiu parte din soluţii. Noi nu avem o educaţie civică. Am prins curajul de a mă sesiza, de a mă implica. Am prins gustul şi nu mă mai las. Pot să mă prindă şi să-mi dea foc în Piaţa Publică, dar nu mă las: o să mă sesisez şi o să lupt pentru cauza noastră. Noi avem probleme grave de rasism. Sunt politicieni care-mi spun «eşti o negresă împuţită. Du-te şi mănâncă banane în Africa». Comunităţile noastre au nevoie de repere şi eu sunt unul dintre acestea", a continuat vedeta.
Chiar dacă este afectată deseori de răbufnirile rasismului, Nadine nu face greşeala de a judeca sub impulsul momentului.
Pe de altă parte, Nadine a mai spus că nu o afectează faptul că uneori este percepută greşit, lucru valabil şi pentru cariera sa muzicală. "Sunt un artist cu elemente dramatice. Atunci când vii la mine, ştii că vii să plângi. Detest faptul că este monopol pe radio. Detest hainele, moda, penajul ăsta. Am un tricou de când eram gravidă, dar nu mă interesează ce spun ceilalţi despre asta", a mai declarat ea.