Participantă activă la Revoluţia din 1989, vedeta a comentat pentru Realitatea TV evenimentele din Piaţa Universităţii. Mihaela Rădulescu crede că diferenţele faţă de 1989 sunt majore.
"M-aţi întrebat cum se văd protestele de stradă de la distanţă, adică din afara României. De la bun început, aş preciza că susţin ideea de protest, dar că sunt total împotriva violenţei, de orice natură. La început, m-am bucurat că acţiunea avea un punct de pornire important - legea sănătăţii. Părea o discuţie serioasă, care merită proteste, opinii pertinente, gesturi ample. M-am înseninat când am văzut că românii şi-au recăpătat curajul de a spune ce-i doare, de a ieşi în stradă şi de a-şi folosi energia pentru lucruri importante. Am sperat că se va ajunge la o dezbatere serioasă, că se vor naşte lideri care vor vorbi în numele mulţimii, care vor negocia cu aleşii spre a ajunge la soluţii favorabile românilor... Apoi, cu tristeţe, am constatat că ne-am mai făcut o dată de râs. Vorba lui Plesu, "dacă s-ar institui un Premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol", a declarat Mihaela Rădulescu pentru Realitatea TV.
"Am văzut golani făcând semne obscene în faţa camerelor TV şi a jandarmilor, am văzut străzile devastate şi oameni beţi care se răfuiau între ei, am văzut cât de puţini păreau cei care protestau civilizat, faţă de cei care ieşiseră din casă doar ca să se afle în treabă şi să joace în <<filme de acţiune>>, oameni autentic disperaţi din cauza sărăciei şi a vieţii grele şi şmecheri veniţi la furat din buzunare, galerişti violenţi care dădeau peste bătrânii brusc întremaţi de speranţă că poate mai există o şansă pentru ei...", a mai spus vedeta.
Iertată să-mi fie dezamăgirea (sau mai curând, lehamitea), dar câtă vreme nu există nişte oameni serioşi care să întărească rândurile protestatarilor, câtă vreme nu există o coerentă în lozinci şi motive de protest, care să vizeze direct problemele grave cu care să confruntă românii, acţiunile de stradă nu vor fi decât nişte răfuieli penibile, de pe urma cărora nu vor cădea capete, ci vor fi doar capete sparte aiurea. Jandarmii, despre care cei mai mulţi uită că-şi fac doar datoria, adică îndeplinesc nişte ordine, vor continua să pară principalii duşmani ai golanilor care se vor mobiliza şi mai abitir. Disperarea oamenilor e reală şi demonstrabilă cu argumente, fiecare om serios care a ieşit în stradă o simte în propria-i viaţă, dar lipseşte, cu o desăvârşire aproape istorică, solidaritatea şi seriozitatea demersului. Mă întreb, dacă jandarmii n-ar mai ieşi în stradă, măcar pentru o zi în care au loc proteste, cu cine s-ar război mulţimile de golani ? Ce politician ar avea curajul să vină să vorbească mulţimii? Ce lider ar fi ascultat şi lăsat să vorbească în numele tuturor ? Cam aşa se vede de la distanţă un spectacol captivant de televiziune, dar în care nu există scenariu, personaje principale şi posibilitatea unui happy end, ci doar figuraţie de mâna a doua, care speră să pună mâna pe rolurile principale, măcar în faţa găştilor din care fac parte", a adăugat Mihaela Rădulescu.