Megastarul suferea de paranoia şi anxietate şi era "un dezastru paralizat din punct de vedere emoţional" în ultimele zile de viaţă, afirmau într-o serie de e-mail-uri interceptate de o publicaţie americană organizatorii concertelor pe care starul american urma să le susţină la Londra în 2009.
Potrivit acestor e-mail-uri interceptate de presa americană, citate de Daily Mail, organizatorii concertelor pe care megastarul urma să le susţină începând din iulie 2009, la Londra, se temeau pentru stabilitatea psihică a artistului şi spuneau despre acesta că era "un dezastru paralizat din punct de vedere emoţional".
Ziarul Los Angeles Times, citat de Mediafax, a obţinut 250 de pagini de corespondenţă online, conţinând mesajele schimbate de directorii Anschutz Entertainment Group - compania care finanţa seria de 50 de concerte ale starului, incluse în turneul "This Is It" - cu câţiva membri din echipa de producţie a show-urilor.
Aceste e-mail-uri vor juca un rol central în procesul care va demara anul viitor între gigantul din industria asigurărilor Lloyds din Londra, care a cerut unui judecător să anuleze poliţa de 17,5 milioane de dolari pe care, potrivit reclamantului, compania AEG a obţinut-o prin depoziţii mincinoase referitoare la starea de sănătate a cântăreţului şi disponibilitatea acestuia de a susţine concerte live.
Familia Jackson intenţionează să dea la rândul ei în judecată compania AEG, pe care o acuză că l-a presat pe cântăreţ să accepte să susţină un număr mare de concerte, în ciuda tuturor indiciilor care arătau la acea vreme faptul că megastarul era mult prea slăbit din punct de vedere fizic şi emoţional pentru a susţine acele show-uri.
Corespondenţa online interceptată de Los Angeles Times indică faptul că în rândul organizatorilor acelor concerte existau numeroase motive de îngrijorare în legătură cu starea mintală a artistului.
Directorul artistic al concertelor, Kenny Ortega, care îl cunoştea pe Michael Jackson de 20 de ani, i-a spus directorului exectiv al grupului AEG, Randy Phillips, că megastarul nu era pregătit pentru acea serie de concerte şi a solicitat un consult psihiatric pentru acesta.
"Există semnale puternice care indică paranoia, anxietate şi un comportament obsesiv. Cred că cel mai bun lucru pe care putem să îl facem este să îl chemăm pe cel mai bun psihiatru ca să îl evalueze cât mai repede posibil. E ca şi cum ar exista doi oameni în el: unul care încearcă să rămână acelaşi care era în trecut şi care ar putea fi din nou, iar celălalt care se află într-o stare slăbită şi tulburată. Cred că avem nevoie de asistenţă de specialitate în această chestiune", declara Kenny Ortega.
O vizită pe care Randy Phillips a făcut-o în camera de hotel pe care starul o închiriase la Londra a confirmat acele motive de îngrijorare.
"MJ s-a încuiat în camera lui, beat şi deznădăjduit", spunea el într-un e-mail adresat directorului AEG, Tim Leiweke, aflat în acel moment la Los Angeles. "Am încercat să îl trezesc. Am strigat atât de tare la el, încât credeam că voi zgudui pereţii. E un dezastru paralizat din punct de vedere emoţional, măcinat de dubii şi scârbit de el însuşi, acum când a venit ora concertelor".
În public, însă, AEG a continuat să îşi exprime încrederea în capacitatea starului de a susţine acele concerte. "MJ este foarte raţional, este foarte concentrat, este foarte sănătos", declara Tim Leiweke la un simpozion la care au participat numeroşi reprezentanţi din industria muzicală.
Aceleaşi e-mail-uri interceptate arată faptul că, în ciuda îngrijorărilor exprimate de apropiaţii lui Michael Jackson, Randy Phillips a refuzat cererea lui Kenny Ortega care solicita o evaluare psihiatrică imediată.
"Este de o importanţă vitală ca nici eu, nici tu şi nici o altă persoană implicată în aceste show-uri să nu devină psihiatri şi medici amatori în aceste momente", îi scria Phillips lui Ortega.
El a adăugat în acelaşi e-mail faptul că medicul Conrad Murray, angajat de AEG la insistenţele lui Michael Jackson, în calitate de medic personal al său, cu 150.000 de dolari pe lună, considera că megastarul era pregătit pentru acea serie de concerte.
Conrad Murray, care avea în acel moment datorii uriaşe şi risca să îşi piardă locuinţa, era descris de Randy Phillips ca fiind "un medic de mare succes (i-am verificat pe toţi) care nu are nevoie de acest concert (pentru a-şi confirma reputaţia, n.r.); aşadar, el este complet imparţial şi etic".
Medicul Conrad Murray, care a fost găsit vinovat în 2011 de uciderea involuntară a cântăreţului Michael Jackson şi condamnat la patru ani de închisoare, a fost cel care îi administra starului american în fiecare noapte doze de propofol, un anestezic puternic, contra insomniei cronice de care suferea artistul.
Avocaţii grupului AEG, care au negat în repetate rânduri că ar fi comis vreo eroare, susţin că cele mai multe dintre mesajele postate de Los Angeles Times erau incomplete şi au fost transmise neoficial cotidianului pentru a prezenta compania într-o lumină defavorabilă, adăugând însă că Randy Phillips a exagerat.
Moartea lui Michael Jackson a generat în cele din urmă avantaje comerciale majore pentru AEG, după ce documentarul muzical "This Is It", coprodus de AEG, a obţinut încasări de peste 260 de milioane de dolari pe plan mondial, notează Mediafax.
"Moartea lui Michael reprezintă o tragedie teribilă, dar viaţa trebuie să meargă înainte", îi spunea Phillips unui coleg din industria muzicală, într-un e-mail expediat după decesul megastarului. "AEG va face avere din vânzările comerciale, vânzarea biletelor, expoziţii şi vânzările de filme şi DVD-uri. Îmi doresc ca şi el să fi fost aici!", a adăugat Randy Phillips.
© Copyright: MEDIAFAX
Michael Jackson, un dezastru emoţional
Megastarul suferea de paranoia şi anxietate şi era "un dezastru paralizat din punct de vedere emoţional" în ultimele zile de viaţă, afirmau într-o serie de e-mail-uri interceptate de o publicaţie americană organizatorii concertelor pe care starul american urma să le susţină la Londra în 2009.
4 Septembrie 2012
Posteaza comentariu