”Make–A-Wish înseamnă un ajutor, o resursă pentru copiii care au nevoie să spere și să se lupte cu situația dificilă cu care se confruntă într-un anumit moment al vieții lor. Imnul propus chiar de ambasadorul Marius Moga ne îndeamnă pe toți, oameni mari și copii, să fim puternici și plini de optimism atunci când întâmpinăm obstacole, să nu ne dăm bătuți și să ne păstrăm speranța. Este o pledoarie pentru viață, chiar dacă este inspirată din cazuri dramatice și este dedicat deopotrivă copiilor și adulților care se află într-un moment dificil al vieții lor”, a declarat Luiza Neumayer, directorul executiv al fundației Make-A-Wish România.
Înființată în 1980 în Statele Unite ale Americii de un grup de oameni inimoși care au decis să-i îndeplinească dorința unui băiețel bolnav care voia să fie politist, Make-A-Wish este astăzi o organizație care activează în 54 de țări din lume și are ca obiectiv principal împlinirea celor mai fierbinți dorințe pentru copii cu suferințe care le pun viața în pericol.
În România, fundația a început să activeze în aprilie 2015 iar în primul an de activitate a îndeplinit 14 dorințe pentru tot atâția copii bolnavi.
În fiecare țară, fundația lucrează și alege un anumit număr de ambasadori, personalități recunoscute ale acelei țări, persoane care în viața de zi cu zi respectă valori și principii similare cu cele ale fundației. ”Ambasadorii sunt persoane care cred cu tărie în misiunea noastră, la fel ca și noi. Sunt personalități care pot transmite și insufla mai departe valorile după care se ghidează fundația noastră”, a declarat directorul executiv al fundației Make-A-Wish România.
Până acum, lista ambasadorilor din România include personalități precum celebra actriță Oana Pellea, Camelia Șucu, antreprenor, Virgil Stănescu, baschetbalist, cunoscutul interpret și compozitor Marius Moga, prințesa Marina Sturdza, fostul pugilist Mihai Leu sau fondatorul SMURD, Raed Arafat.
Deși nu există încă statistici oficiale cu numărul exact al posibililor beneficiari ai programului, Make-A-Wish a devenit cunoscută în rândul copiilor care au nevoie de ajutorul fundației.
În spatele fiecărei dorințe, echipa Make-A-Wish simte că fiecare copil dorește să se simtă special, să viseze, să trăiască ”o viață normală”, să își amintească mai întâi că sunt copii și ulterior că au fost diagnosticați cu o anumită boală. Din aprilie 2015 când și-a început activitatea, Make-A-Wish România a semnat protocoale de colaborare cu trei dintre unitățile spitalicești care se ocupă de copii cu afecțiuni ce le pun viața în pericol: Institutul Fundeni, Spitalul Clinic Marie Curie și spitalul de copii Grigore Alexandrescu.
Imnul Make-A-Wish România ar putea deveni imnul internațional al fundației, dacă va avea impactul scontat de echipa din România.
”A fost o onoare pentru mine să fiu desemnat ambasador Make-A-Wish și mă bucura fiecare faptă bună pe care noi, oamenii mari, o putem face pentru a stârni zâmbetul pe fața unui copil. Îmi doresc ca toți românii să simtă acest imn așa cum l-am simțit noi, echipa DeMoga Music, artiștii care am produs și compus piesa și artiștii care o interpretează. Sper ca toți oamenii să fredoneze versurile acestui imn atunci când se afla în orice situație dificilă”, a declarat Marius Moga. Imnul oficial al fundatiei Make-A-Wish România se va auzi, începând de astăzi, de fiecare dată când unui copil i se va îndeplini cea mai mare dorință și va fi semnalul unui nou început al speranței.