Ananas
Este utilizat în tratamentul obezităţii, având proprietăţi importante de detoxifiere, dar şi diuretice. Conţine acid citric, acid malic, vitaminele A, B, B1 şi C. Totodată, conţine şi o drojdie şi un ferment digestiv (bromelina) care digeră în câteva minute de 1.000 de ori greutatea ei de proteine şi care este comparată cu pepsina şi papaina. Ananasul mai este indicat în retenţii masive, din cauză hormonală, în convalescenţă, în dispepsii, intoxicaţii, artrită, gută sau litiază.
Grapefruit
Un fruct apreciat în special pentru conţinutul bogat în enzime care stimulează digestia.
Nutriţioniştii recomandă ca înaintea unei mese festive să mânânci un grapefruit, pentru că ajută procesul de ardere a grăsimelor şi a caloriilor în plus. Consumul unui fruct de grapefruit este o profilaxie eficientă a diabetului. Rezultatele unui experiment au demonstrat că persoanele în dieta cărora a fost inclus un grapefruit zilnic, timp de 3 luni, au slăbit 1,5 kilograme fără alte modificări în alimentaţie, iar nivelul insulinei şi concentraţia glucozei s-au redus sensibil.