Lectie de gust la Targul Taranului Roman

Facebook Twitter Comenteaza
Platforma educationala si de comunicare "Targul Taranului Roman", organizata in parteneriat de Grupul de Initiativa "Radu Anton Roman" si Primaria Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti au oferit publicului, impreuna cu Convivium Slow Food Turda, o lectie practica de educare a gustului, cum sa ne bucuram de piata produselor traditionale si cum sa folosim beneficiile biodiversitatii. Lectia a fost sustinuta de britanica Rosemary Barron, consultant in domeniul artei culinare, autor, Presedinte al Asociatiei Internationale a Profesionistilor Artei Culinare (IACP).

"Bucataria unei comunitati este un rezultat al trecutului sau si este parte din acesta.
Lumea noastra moderna determina schimbari in preferintele noastre alimentare cu o viteza infricosatoare, dar culturile alimentare, ca si alte culturi, au felul lor de a supravietui. Romania ne ofera o bucatarie regionala plina de viata si fascinanta, care este aproape necunoscuta in afara tarii. Slow Food ii ajuta pe oameni sa redescopere bucuria gustului si sa inteleaga de unde provine hrana, cine sunt cei care au produs-o si cum au produs-o", a spus Rosemary Barron.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod