Filmul e presărat cu dialoguri amuzante şi absurde, acţiunea petrecându-se în Wyoming, într-o iarnă geroasă, şi făcând din film un western autentic. Coloana sonoră este produsă de legendarul Ennio Morricone, o colaborare pe care Tarantino şi-a dorit-o din tot sufletul. De altfel, la Globurile de Aur 2016 care tocmai au avut loc, celebrul compozitor italian a fost premiat pentru „Cei opt odioşi” la categoria „Cea mai bună coloană sonoră originală de film”.
Filmul „Cei opt odioşi / The Hateful Eight” este distribuit de Forum Film România şi are premiera pe 15 ianuarie 2016.
Nimeni de încredere
„Cei opt odioşi” – al optulea film al lui Quentin Tarantino – spune povestea unei întâlniri fatidice într-un han din statul american Wyoming. În plin viscol, opt personaje, fiecare cu un rol clar definit, se trezesc prinse într-o pânză deasă de trădări şi ameninţări, care le pune la îndoială abilitatea primară de a supravieţui. Vânătorul de capete, călăul, confederatul, şeriful, mexicanul, piticul, cowboy-ul şi prizoniera sunt, de fapt, opt odioşi care nu s-ar da în lături de la nimic, atât vreme cât îşi asigură propria supravieţuire. În stilul pur al lui Tarantino, premisa de la care pleacă filmul este că nimeni nu poate fi de încredere şi că, la o adică, unul dintre ei îi poate omorî pe ceilalţi şapte.
Tarantino a mai colaborat în trecut cu majoritatea actorilor din noul său film, singurele excepţii fiind Jennifer Jason Leigh şi Demian Bichir. „Opt oameni diferiţi, periculoşi şi odioşi. E clar că va fi un joc amuzant pentru public să poată empatiza cu vreunul dintre ei”, spune Samuel L. Jackson. Iar Walton Goggins completează: „E o poveste despre mincinoşi şi minciuni. E vorba despre oameni care vor să îşi trăiască viaţa mai departe, dar nu pot. Mai mult, e o poveste despre claustrofobie şi despre care lucruri care nu se împlinesc niciodată”.
Interacţiune umană absolută
Filmul „Cei opt odioşi” este produs de Richard N. Gladstein, Stacey Sher and Shannon McIntosh, cu care regizorul a mai lucrat şi în trecut.
Richard N. Gladstein, de exemplu, a fost producătorul executiv la „Reservoir Dogs“, „Pulp Fiction” şi „Jackie Brown”, iar cu Stacey Sher a lucrat la „Pulp Fiction” şi “Django Unchained”. Gladstein spune că cel mai tare l-au atras universalitatea poveştii lui Tarantino şi imprevizibilul personajelor. „În toate filmele lui Quentin Tarantino interacţiunea umană este absolută, la fel şi drama. În «Cei opt odioşi», personajele sunt aruncate împreună şi li se testează principiile de viaţă şi loialitatea”.
Stacey Sher consideră că filmul este o incursiune microscopică în interiorul conceptului de condiţie umană, paradigmă narativă care asigură o identificare uşoară a spectatorilor cu personajele, de altfel odioase. În plus, mai spune ea, filmul surprinde excelent latura alunecoasă a fiecăruia şi arată că, de fapt, deciziile contextuale pe care le luăm în viaţă ţin de natura schimbătoare a încrederii în ceilalţi.
Tim Roth, care îl joacă pe Oswaldo, călăul din Red Rock, spune că unul dintre lucrurile cele mai bune la acest film, care rafinează întreaga aventură, sunt dialogurile originale create de Quentin Tarantino. „Quentin e un scriitor nepereche. Replicile scrise de el îţi vin mănuşă şi dialogul e fluid ca mătasea. E ca şi cum scrie replicile gândindu-se la fiecare actor în parte”.
Din distribuţia filmului „Cei opt odioşi” mai fac parte: Channing Tatum, James Parks, Dana Gourrier, Zoë Bell, Gene Jones, Keith Jefferson, Lee Horsley, Craig Stark şi Belinda Owino.
© Copyright:
În iarna aceasta, înfruntă-i pe „Cei opt odioşi” din cel de-al optulea film al lui Quentin Tarantino
După două premii Oscar câştigate (Cel mai bun scenariu original pentru „Pulp Fiction” şi „Django Unchained”) şi nenumărate alte nominalizări, excentricul regizor american Quentin Tarantino revine în 2016 pe marile ecrane cu un nou western scris şi regizat de el: „CEI OPT ODIOŞI”.
Posteaza comentariu