Festivalul Oktoberfest continuă la kika cu cea de-a treia ediție

kika păstrează tradiția germană și invită clienții alături de prieteni, de familie, în acest weekend, 27 – 29 septembrie, la cea de-a treia ediție a festivalului Oktoberfest, în spațiul special amenajat din fața magazinului din Militari.
Willkommen! în limba germană sau Ziua Bună, în limba română. De numai câteva zile a început, în frumosul oraș Munchen, - denumire luată de la pajiștea pe care se organizează - Sărbătoarea lui Octombrie, adică Oktoberfest.

Cu această ocazie, în fața magazinului kika va răsuna muzica specifică germană și sute de halbe de bere se vor auzi ciocnindu-se în binecunoscuta urare românească “Noroc”. Nelipsita halbă de bere are o istorie veche în cadrul festivalului și reprezintă, de altfel, simbolul nelipsit de la Oktoberfest și o adevărată probă de rezistență pentru cei care trebuie să le ducă pline la masă.

În cortul din fața magazinului kika a fost creat un spațiu inspirat din celebrul festivalul de la Munchen care simbolizează “Sărbătoarea lui Octombrie”.
Clienții se pot delecta cu Bratwurst, cu meniuri tradiționale din care fac parte cârnați Thuringer, cu bere la draft, friptură de porc, friptură de pui, cartofi la cuptor, salată de cartofi, varză călită, plăcintă cu mere și plăcintă cu brânză.

Desigur, pentru curajoși, kika a pregătit multe provocări pe care participanții, dacă le trec cu bine, câștigă premii surpriză. Pentru cei mai rapizi vor fi concursuri despre cunoașterea partenerului, pentru cei îndemânatici competiții cu baloane de apă și adunat la coș, pentru cei puternici și agili o cursă cu obstacole pe care trebuie să o străbată cât mai repede în timp ce păstrează halbele pline de bere, iar gurmanzii vor trebui să găsească cârnații bavarezi în timp ce sunt legați la ochi și sunt ghidați de cei dragi.
Erfolg! Așa cum le place germanilor să își ureze.

kika a pregătit și o ofertă specială cu această ocazie. Pentru cumpărături zilnice cumulate în valoare de minimum 500 RON, fiecare client va primi două vouchere pentru două meniuri Oktoberfest, servite în cortul special amenajat, pentru a se bucura din plin de spiritul acestei sărbători.

Câteva curiozități despre Oktoberfest în Munchen:
-          Peste 4.000 de obiecte sunt pierdute și apoi recuperate pe parcursul Sărbătorii;

-          Cele mai multe lucruri pierdute sunt ochelari, telefoane, bani, geci, pulovere și, nu în ultimul rând seturi de proteze dentare;

-          Festivalul se organizează pe o suprafață de 420.000 de metri păstrați, de zece ori mai mare decât stadionul Wembley;

-          Pentru Germania, Oktoberfest înseamnă un număr record de înnoptări în hoteluri, de aproximativ 400 de milioane.