Azi, de la 20.30, Pro Tv difuzeaza finala “MasterChef”. E ultima portie de suspans, competitie, suprize nebanuite, dar si multi invitati.
Cei 4 finalisti care se vor intrece pentru marele premiu de 50.000 de euro au dezvaluit pentru site-ul oficial al show-ului ce si-ar dori sa faca dupa terminarea show-ului.
Petru Buiuca:
"Dupa acest show imi doresc sa explorez din ce in ce mai mult domeniul gastronomiei. Mi-ar placea sa pun in practica mai des tot ce am invatat in acest show, dar si cunostintele acumulate la cursurile de bucatar pe le-am facut. Din pacate, pana la acest show, nu am avut ocazia sa lucrez intr-o bucatarie profesionista, dar dupa tot ce am trait la MasterChef mi-ar placea foarte mult sa experimentez toate senzatiile traite in aceasta perioada. Daca ar fi dupa mine, as absorbi toate cartile scrise pe acest subiect si as experimenta cu ele! Nu in ultimul rand, mi-as dori sa-mi pot ajuta familia."
Petru are 23 de ani, a crescut in Constanta, dar locuieste in Bucuresti, unde a a venit odata cu admiterea la o facultate cu profil economic. Petru lucreaza ca office manager la un birou de arhitectura. Cu toate acestea, gatitul este marea sa pasiune.
Cand avea 9 ani si mamei sale i-a fost rau isi aminteste ca s-a vazut nevoit sa o ajute si sa-i incalzeasca lapte. Desi aragazul i se parea un monstru si stia ca nu e bine sa umble singur cu focul, i-a incalzit laptele si i-a pus si scortisoara, devenind eroul mamei. De atunci spune ca nu “a mai iesit” din bucatarie.
A invatat sa gateasca singur si marturiseste ca isi doreste ca in curand sa manance sarpe, homar gigant si tarantule. Gateste orice, iar in momentul in care vede ingredientele ii vin in minte multe retete. Petru iubeste atat de mult gatitul incat si noaptea viseaza ca scrie retete. Cel mai mult ii place sa gateasca cu sofran. “MasterChef... pentru mine inseamna, in sfarsit, locul in care sa vad oameni pasionati de mancare”, spune Petru, “de invovatie in bucatarie, oameni care sa isi lase sufletul in farfurie si sa il impartaseasca celorlalti. Oameni care vor sa se autodepaseasca in bucatarie.”
Alexandru Petricean:
"Imi doresc sa cobor in bucataria profesionista si sa fac cariera in acest domeniu. Am ganduri mari si-mi doresc nespus sa fac din aceasta pasiune un mod de viata, o sursa de venit si un nesecat izvor de idei care sa revolutioneze bucataria romaneasca."
Alexandru are 24 de ani si cand a venit la preselectiile MasterChef a marturisit ca si-a dat demisia dintr-un job in publicitate pentru a se concentra pe acest show.
Inca de la 10 ani Alexandru a inceput sa practice scrima, un sport prin care si-a castigat multi prieteni, a calatorit in zeci de tari, a invatat ce inseamna disciplina, munca, ordinea si a cucerit peste 40 de titluri (cupe si medalii). Treptat si-a descoperit o alta pasiune: aceea de a gati. Impreuna cu un grup de colegi apropiati a decis ca in fiecare duminica sa gateasca tematic, traditional, conform fiecarei nationalitati: ingrediente regionale, bauturi specifice, preparate sofisticate, gusturi speciale si contradictorii.
Bogdan Alexandrescu:
"Mi-ar placea enorm sa lucrez in domeniul culinar, sa pot sa schimb mentalitati... o sa incerc sa ma implic in cat mai multe proiecte menite sa educe publicul sa manance sanatos, gustos si sa renunte putin la mix grill, ceafa de porc si alte <<romanisme>>."
Bogdan are 23 de ani si lucreaza ca asistent manager.
De atunci si pana acum s-au schimbat insa multe pentru ca Bogdan si-a desoperit pasiunea pentru gatit si pentru improvizatia in bucatarie. Recunoaste ca nu a furat “meserie” de la mama sa, ca majoritatea copiilor, pentru ca nu ii plac preparatele traditionale, insa tatal sau l-a inspirat intotdeauna nu neaparat ca stil, ci ca pasiune pentru gatit. “Nu imi place sa urmez retete”, spune Bogdan, “in cel mai rau caz le adaptez, le imbunatatesc. Imi place sa gatesc din pasiune, nu cand imi impune cineva. Sunt inclinat spre mancare asiatica, folosesc mult curry, soya sauce, sofran, lamaie, imi plac aromele tari si culorile vii, combinatiile antitetice”.
Mimi Nicolae:
"O sa-mi continui viata de dinainte, insa mi-ar placea foarte mult sa fac un curs de bucatarie... si cine stie?!!! Gatitul este pasiunea mea de o viata si mai ales experienta pe care o traiesc acum la MasterChef ma face sa cred ca as putea sa devin chef intr-o bucatarie. Ceea ce am gatit pana acum in bucataria MasterChef imi da foarte multa incredere si cred ca am un mic avantaj fata de concurenti prin faptul ca gustul preparatelor mele au fost de cele mai multe ori apreciate de catre cei 3 chefi."
Are 39 de ani si este directorul unei firme de transport.
Dupa doi ani s-a nascut baietelul lor, care are acum 18 ani. Mimi a trait prima experienta in bucatarie de la 16 ani. Cand s-au mutat in Bucuresti, au locuit cu bunica, insa aceasta a decedat si a trebuit ca impreuna cu fratii ei sa se descurce singuri. Mimi spune ca ii placea sa incerce orice reteta, dar preferata sa este muschiul de vita cu ciuperci. Mimi isi aminteste de o experienta inedita legata de gatit: era in Munti Apuseni, ora 21, fara electricitate, afara ploua si inauntru erau 20 de persoane flamande; in schimb, avea un ceaun, cateva legume si o branza de la stana. “A iesit o cina nemaipomenita”, isi aminteste Mimi.