După o iarnă aspră, ger năpraznic, temperaturi scăzute şi o alimentaţie deficitară, tenul nostru are de suferit. Este încărcat, iritat şi şi-a pierdut din vitalitate. Dr. Adriana Frăţilescu, medic chirurg estetician Perfect Lines, recomandă ca la începutul primăverii să ne revigorăm tenul cu ajutorul peelingurilor chimice.
Peelingul chimic presupune aplicarea unor substanţe chimice la nivelul tegumentului care produc exfolierea superficială sau profundă a straturilor de piele, ea devenind astfel mai fină, fermă, luminoasă şi întinerită.
În funcţie de gradul de încărcare a tenului nostru, Dr. Adriana Frăţilescu recomandă trei tipuri de peeling: "Avem posibilitatea de a face un peeling superficial, care acţionează asupra epidermei şi a părţii superioare a dermului. Este indicat pentru tenurile acneice, foarte grase, pentru tratarea ridurilor fine şi a petelor pigmentare. În urma tratamentului, pielea poate rămâne pentru foarte scurt timp iritată, recuperarea durând maximum o săptămână. Procedura poate fi repetată după 10-15 zile. Apoi, avem posibilitatea de a face un peeling mediu, care acţionează asupra stratului mijlociu al dermului. Se foloseşte acid tricloracetic pentru combaterea fotoîmbătrânirii accentuate, a porilor dilataţi, a hiperpigmentaţiei şi a acneei. Pentru că este mai agresiv, uneori e necesar ca pacientul să îşi întrerupă activitatea câteva zile. În ultimul rând, există peelingul profund, care are efect de lifting chirurgical. Se efectuează cu fenol şi se derulează sub anestezie şi sub supravegherea unui specialist. Peelingul, sub diverse forme, este practicat încă din antichitate."
Dr. Adriana Frăţilescu recomandă ca, după peeling, tenul să fie întreţinut periodic prin şedinţe de Microdermoabrazie sau cu ajutorul noii metode BioSkin Regeneration.