Dosar Eva. 7 bărbaţi care adoră să stea la cratiţă. Vezi cum se descurcă!
În ciuda aparenţelor, nu toţi bărbaţii consideră că locul femeilor este la cratiţă. Ba chiar preferă să stea ei în bucătărie şi gătesc de plăcere. Norocoasele lor partenere nu trebuie decât să savureze preparatele pe care ei le pregătesc ca nişte maeştri bucătari veritabili.
7 bărbaţi din showbiz-ul românesc care ştiu cu ce se mănâncă gătitul ar putea intra oricând în concurs la "MasterChef". Vezi cine sunt şi ce ştiu să facă în bucătărie.
Pavel Bartoş, bucătarul familiei
Invitat la deschiderea unui restaurant din Capitală, prezentatorul emisiunii "Românii au talent" a mărturisit că doar el gătea atunci când s-a însurat. Cu timpul, situaţia s-a mai schimbat.
"Soţia mea nu ştia să facă decât omletă atunci când ne-am căsătorit. Am sedus-o făcându-i de mâncare, însă vreau să-i mulţumesc. Pentru mine a învăţat să gătească şi acum ştie să facă vită cu gorgonzola, fructe de mare... Îi mulţumesc pentru asta", a spus Pavel Bartoş pentru emisiunea "Poveştiri adevărate", difuzată de postul Acasă TV.
Întrebat ce fel de mâncare îi iese cel mai bine, prezentatorul emisiunii "Românii au talent" a spus: "Sunt specialist în varză cu ciolan."
Ardelean şi gurmand redutabil, Pavel e înnebunit după mâncare. El a dat iama în cârnaţi la emisiunea "Serviţi, vă rog!". La "Românii au talent", împreună cu Smiley, el era gata-gata să le fure mâncarea unor concurenţi, iar la "MasterChef" a făcut o scurtă vizită pe platourile de filmare, unde s-a înfruptat cu tot felul de bunătăţi, pregătite de Chef Florin Dumitrescu.
Laurenţiu Reghecampf face ciorbă şi sarmale
Anamaria Prodan recunoaşte că soţul ei o surclasează în bucătărie, acolo unde antrenorul Stelei este stăpânul absolut. Reghe se trezelşte de dimineaţă şi înainte de a pleca la stadion se apucă de făcut mâncare. Când soţia şi copiii se trezesc, oalele îi aşteaptă pline pe aragaz.
"Laurenţiu e şi un bucătar foarte bun. Nici nu suportă comparaţie. Eu sunt un mic ajutor de bucătar. Pot spăla legumele, le pot aranja. Eu am învăţat să gătesc de la soţul meu. Asta e hobby-ul lui. Aşa se relaxerază. Când vine acasă, ne face mâncare, iar atunci când nu avem mâncare, nu lasă pe nimeni să gătească. Se trezeşte la 4 dimineaţa, face ciorbă sau supă şi ne-o lasă pe aragaz. Şi la 7 pleacă la club", a declarat Anamaria Prodan pentru Pro TV Magazin.
Impresara a dezvăluit şi ce îi place cel mai mult din ceea ce găteşte soţul ei. Ea spune că Laurenţiu face cele mai bune sarmale, cea mai bună ciorbă de potroace, cea mai bună ciorbă de miel. "Tot ce face face perfect", a declarat Anamaria Prodan pentru ghidul TV.
Răzvan Fodor e "femeia" în casă
Soţia prezentatorului nu are grija gătitului. Răzvan Fodor face mâncare din pasiune şi nu foloseşte reţete de pe internet, ci preferă să inventeze singur câte ceva.
El alege alimentele la întâmplare şi încropeşte pe loc o cină delicioasă. "Nu ştiu ce face el pe acolo, tot împachetează cărnuri în folii de toate felurile, şi găsesc tot felul chestii băiţuite prin frigider (şi multe vase de spălat), dar rezultatul, cel puţin pentru mine, o neştiutoare în domeniu, e de fiecare dată unul foarte gustos. Mă bucur din plin de orice îmi găteşte şi pentru că are enorm de multă răbdare şi aranjează totul aşa frumos în farfurie, îmi iau libertatea de a considera orice masă pe care mi-o pregăteşte o cină romantică", a declarat Irina Fodor pentru Pro TV Magazin.
Ea a mai declarat pentru ziarul Click! că se simte norocoasă. "Răzvan este foarte priceput în bucătărie şi găteşte pentru trei femei: pentru mine, pentru mama lui şi pentru pitica noastră, Diana. Eu nu ştiu nici măcar o ciorbă să fac. Am un soţ foarte inventiv, el este femeia în casă, la acest capitol", a declarat Irina Fodor, pentru Click!
"Îmi place să mă joc cu aromele, soţia mea e încântată când gustă un preparat nou. Nu am o singură bucătărie preferată, ci un top al bucătăriillor: indiană, arăbească, mediteraneană", a mărturisit Fodor. "Am început de la banalele omlete, ouă ochiuri, cartofi prăjiţi şi întorsul cărnii pe grătar în copilărie şi cred că bunicul meu din partea tatălui m-a inspirat. El a lucrat la popotă în război şi în vacanţele de vară petrecute la el acasă am învăţat să fac diferenţa între preparatele gătite de el şi cele gătite de bunica mea... Mi-am dat seama că el e mai şmecher. Altfel, de-a lungul timpului am tot văzut bărbaţi care găteau şi mi-a plăcut modul în care erau apreciaţi de cei din jur", a povestit Fodor.
"Recunosc că îmi ia foarte mult timp să prepar ceva, gătesc într-un ritm lent. Aşa că eu unul vă spun sigur că aş avea probleme în postura de concurent la "MasterChef", mai ales la probele cotra cronometru. Bucătarii din concursul MasterChef sunt bucătari amatori, eu sunt mega-amator. Până la acest concurs am trăit cu impresia că ştiu destule despre bucătărie, chiar am avut tupeul să pun reţete pe pagina mea de Facebook şi să dau sfaturi prietenilor despre cum cred eu că s-ar găti mai bine un anumit fel de mâncare. Ei bine, nu m-am înşelat în totalitate, dar sunt departe de ce am văzut printre concurenţii de la MasterChef", a spus el cu modestie.
Busu face "cele mai bune şniţele de pe planetă"
Prezentatorul rubricii meteo de la Pro TV ştie cu ce se mănâncă gătitul. Pentru el, gătitul e un dar pe care-l primeşti, "pentru că ţine foarte mult de instinct".
Florin Busuioc a descoperit multe din secretele bucătăriei pe vremea când colinda prin ţară împreună cu Radu Anton Roman, o veritabilă enciclopedie despre gastronomia autohtonă. "Alături de Radu am descoperit şi mâncăruri complicate, parcă venite din zona sacră, dar şi simplităţi nu mai puţin spectaculoase, cum ar fi plăcintele cu lucernă", a povestit Busu pentru ziarul Gândul.
El ştie să gătească şi spune că îi place mult această activitate. "Îmi place şi să inventez. Nu mă dau în lături nici de la lucruri simple, nici de la monumente culinare sofisticate, cum ar fi crap umplut, împănat cu ţelină, pe pat de frunze de ţelină, înecat cu vin d'ăla bun", a mai spus prezentatorul rubricii meteo.
"Fac nişte şniţele cum nu mai există nicăieri pe planetă, la ciorbă mă încumet foarte rar, acesta este domeniul lui Lili. Fac paste de tot felul pentru că şi fetelor le plac foarte mult şi din ce in ce mai des, graţie unui bun prieten care m-a învăţat reţeta, la noi se fac clătite cu brânză de burduf. Toată familia este în extaz", a explicat Busu. "Da, chiar este o pasiune. Când soţia mea are foarte mult de lucru, gătesc aproape zilnic. Dar tot ea găteşte mai bine!", a declarat el pentru site-ul slabsaugras.ro.
Dan Chişu se joacă de-a gătitul
Deşi nu recunoaşte, e maestru în bucătărie. A participat la numeroase evenimente, a lansat o carte de reţete şi a avut restaurantul lui în Bucureşti, Esperanto. Cu o reputaţie de cuceritor irezistibil, fostul realizator al emisiunii "Gătesc, deci exist", de la Realitatea TV, a mizat, fără îndoială, şi pe talentul său culinar, cu care a încântat multe frumuseţi.
"Nu sunt bucătar de meserie şi nici nu o să devin vreodată, dar acest fapt nu mă va împiedica să încerc să mă joc de-a gatitul. Pentru că această carte nu vrea decât să te îndemne la "joacă". Mare lucru nu o să afli, însă, poate o să-ţi trezească pofta de petrecut puţin mai mult timp în bucătărie, printre produse ale căror calităţi surprinzătoare le vei descoperi", scria Dan Chişu cu modestie în prefaţa volumului doi al cărţii sale, "Reţete pe muchie de tigaie", lansată în 2008.
Una dintre reţetele sale preferate, publicată de ziarul Click!, este pui cu bere blondă: "Aveţi nevoie de pulpe de pui, foi de dafin, sare, piper, bere blondă, coriandru, roşii cherry, suc de mere, lămâie sau lime şi unt. Pulpele dezosate se porţionează şi se pun într-o punguţă de plastic, se adaugă sare şi piper, un pahar cu bere blondă, două foi de dafin, roşiile şi o lingură de suc de lămâie. Se dau la frigider după ce s-a închis punga, doar câteva ore. Pulpele astfel marinate se pun în tigaie cu puţin unt până se rumenesc. Se adaugă roşioarele din pungă şi două felii de lamaie verde, stinse cu putin unt şi o lingură de bere blondă. După ce s-au rumenit pulpele în tigaie, se adaugă o lingură din baiţ şi se lasă totul sub capac. Când dispare zeama, se pun roşiile, restul feliilor de lămâie şi un cub mic de unt. Imediat ce untul s-a topit, se mai adaugă doua linguri din sosul din pungă şi se îndepărtează arsura."
Virgil Ianţu găteşte ciorbă, supe şi fructe de mare
Vedeta de la Prima TV nu se declară un specialist sau un pasionat de arta culinară. Cu toate acestea, pentru el gătitul e o plăcere pe care şi-o oferă din când în când.
"Gătesc fructe de mare, diferite ciorbe, supe, mâncăruri la cuptor, dar acum să nu vă imaginaţi că sunt mai toată ziua cu şorţul pe mine. Gătesc cam o dată pe lună, de plăcere. În schimb, dimineaţa mă mai ocup de micul dejun al fetiţei mele şi îi prepar omleta. De fiecare dată o gătesc altfel. Jasminei îi place foarte mult şi ideea de a-i găti eu, nu numai omletă", a explicat Ianţu pentru Pro TV Magazin.
Prezentatorul TV nu se ia după reţete, ci se orientează pe loc, după gust sau după spusele mamei sale şi ale prietenilor. "Mai şi inventez lucruri, aşa că nu am cum să fiu pe lângă reţetă. E adevărat că poate ieşi ceva prost, dar deocamdată frecvenţa scăzută cu care gătesc mă ţine departe de eşecuri, parcă aşa se spune", a mai spus el.
Ianţu recunoaşte că îi place să mănânce şi chiar dacă de cele mai multe ori rezistă tentaţiilor culinare, are o slăbiciune căreia cedează instantaneu: "Sunt gurmand, dar mă tratez. Trebuie să mă abţin de la multe mâncăruri şi reuşesc, dar există un fel de care nu m-am săturat niciodată şi cred că aş putea mânca încontinuu: sarmalele gătite cu afumătură, cu varză acrişoară mai crocantă puţin, şi cu puţină smântână, asta ca să ştii sigur că te îngraşi", a mărturisit el pentru ghidul TV.
Liviu Vârciu, specialist în tocana de legume
Prezentatorul TV a învăţat să gătească de la bunica sa. Pentru el, a face mâncare e o experienţă care îl relaxează.
"Îmi place foarte mult să gătesc. Pentru mine, este chiar o experienţă relaxantă! În copilărie, stăteam pe lângă bunica si o ajutam la prepararea diferitelor mâncăruri, din pură plăcere. Bunica îmi dădea sarcini stricte: să tai ceapa, carnea, morcovul şi restul ingredientelor, în funcţie de ce urma să prepare, iar eu trăgeam tot timpul cu ochiul la ce punea în cratiţă, la modul în care combina totul. Tocana de pui ieşea o nebunie, asta fac şi eu acum, după reţeta bunicii. Îmi place, de asemenea, să gătesc paste, se prepara foarte repede şi sunt delicioase", a spus Liviu Vârciu pentru Pro TV Magazin.
Pentru el, nimic nu se compară cu o masă copioasă, în compania prietenilor sau a persoanei dragi. "Întotdeauna mi-a plăcut să gătesc alături de cineva şi să împart cu cei dragi preparatele mele. Masa alături de prieteni şi de familie este o experienţă unică de fiecare dată. Nu-mi place să mănânc singur, prefer compania celor dragi întotdeauna", a mai spus prezentatorul emisiunii "Roata norocului", de la Kanal D.