1 decembrie începe cu o ediţie specială a “Digimatinalului”, la ora 07.00, prezentată de Ştefania Bătrânca şi Cătălin Petre. Din studioul amplasat în Piaţa Constituţiei Marius Pancu prezintă ultimele noutăţi legate de parada militară. În jurnalul orei 10.00, în direct din Piaţa Constituţiei, Digi24 transmite parada militară de ziua naţională.
La ceas de sărbătoare Digi24 îi prezintă pe românii care şi-au dorit să trăiască într-o țară mai bună. Pentru asta ei au mers dincolo de minciună, interese sau prejudecăți.
Ei sunt „Oamenii care schimbă lumea”, un nou proiect marca Digi24. Printre ei se numără şi regizorii care au pus România pe harta lumii, prezentaţi în ediţia specială „Ca-n filme”. Academicianul Mihai Sora, un alt om care a schimbat lumea, a oferit un regal jurnalistic în interviul acordat Danei Gonţ, difuzat în ediţia din 1 decembrie a emisiunii „Bonton”. Şi, pentru că nu există sărbătoare tradiţională fără bucate alese, Marius Tudosiei pregăteşte, la „Sănătatea în bucate”, trei feluri de mâncare româneşti, vechi, din diferite regiuni ale ţării.Seara, de la ora 20.00, campania „România furată” continuă cu un subiect extrem de controversat.
"Afacerea Statuia" a devenit una dintre metodele obişnuite prin care primarii risipesc inutil fonduri din bugetele locale. Din cele câteva zeci de mii de busturi, monumente şi statui existente în România, doar 234 funcţionează legal, cu aviz de la Ministerul Culturii. Spre exemplu Mircea Cosma, preşedintele Consiliului judeţean Prahova, a finanţat şi amplasat 133 de statui, de la Strasbourg până la Floreşti. În Năvodari, primarul a cîştigat al doilea mandat şi graţie celor câteva zeci de statui amplasate în centrul oraşului, în primul mandat. La Slobozia, Primăria a ridicat o statuie a lui Mihai Viteazul cu ceva kilograme în plus, pe care localnicii au poreclit-o Mos Crăciun sau Mihai Viteazul Dolofan. De unde veneau banii pentru statui şi cum au fost ei împarţiţi, într-un episod inedit al României furate.Seara de la 21:00, la Digipedia, telespectatorii Digi24 vor putea urmări, în premieră, un documentar despre românii din Anglia, o replică la celebrul documentar realizat de Channel 4, „Vin românii”. „13 nuanţe de român” („13 shades of romanian”) este un documentar unic, care îşi propune să schimbe mentalitatea Marii Britanii asupra românilor de pretutindeni.
Timp de o oră Digi24 prezintă o călătorie vizuală inspiraţională alături de români speciali.
Posteaza comentariu