Ingrediente: 2 kg de cartofi; lingura de sare; piper; 2 oua; o lingura de faina; un pumn de branza de burduf; untura de porc; smantana. Mod de preparare: se curata cartofii si se rad pe razatoarea mica (trebuie sa devina o pasta). Se amesteca bine cu faina, ouale, sare si piper. Se amesteca apoi cu branza. Se toarna pasta intr-o tava unsa cu untura de porc (de preferinta cu gust de afumatura) si se da la cuptor la foc mijlociu. Se lasa acolo pana capata o coaja maronie-aurie. Se scoate, se unge pe deasupra cu cateva linguri de smantana, se taie si se serveste cat e cald.
Produsul “Tocinei” poate fi degustat la pretul promotional de 6 lei, în perioada 11 – 17 februarie 2013, zilnic, între orele 16 – 21, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci, str.
Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .