"Descopera traditiile culinare romanesti!" - reteta bucovineana TOCINEI

Reteta “Tocinei” face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de restaurantul “Bucatarasul cel dibaci” cu sprijinul agentiei de relatii publice, Russenart Communications si este primita de la Cabana Zada, din comuna Carlibaba, Judetul Suceava (Bucovina).
Ingrediente: 2 kg de cartofi; lingura de sare; piper; 2 oua; o lingura de faina; un pumn de branza de burduf; untura de porc; smantana. Mod de preparare: se curata cartofii si se rad pe razatoarea mica (trebuie sa devina o pasta). Se amesteca bine cu faina, ouale, sare si piper. Se amesteca apoi cu branza. Se toarna pasta intr-o tava unsa cu untura de porc (de preferinta cu gust de afumatura) si se da la cuptor la foc mijlociu. Se lasa acolo pana capata o coaja maronie-aurie. Se scoate, se unge pe deasupra cu cateva linguri de smantana, se taie si se serveste cat e cald.

Produsul “Tocinei” poate fi degustat la pretul promotional de 6 lei, în perioada 11 – 17 februarie 2013, zilnic, între orele 16 – 21, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci, str.
Olteni nr. 3, sector 3, Bucuresti (zona P-ta Unirii – P-ta Sf. Vineri). Finalizata în anul 2009, Cabana ZADA este clasificata la 3 stele si este situata la circa 800 m de drumul national Iacobeni - Borsa si la 150m de partia de schi. Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de restaurantul Bucatarasul cel dibaci si Russenart Comunications, în perioada februarie – noiembrie 2013.

Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod