Masa de Paşte include mâncăruri tradiţionale, astfel că trebuie să evitați excesele şi combinaţiile de alimente care vă pot produce probleme. Vedeta a postat pe pagina ei de Facebook câteva sfaturi de care puteţi ţine cont atunci când vă aşezaţi la masă, informează site-ul realitatea.net.
1. Friptura de miel trebuie gătită la cuptor sau la grătar din bucăți de pe care a fost îndepărtată grăsimea. Asociați-o cu verdeață (nu cu orez , cartofi, paște sau pâine), astfel încât asimilarea fierului și digestia să fie ușurate.
2. Drobul e sănătos și nepericulos pentru siluetă, dacă nu conține smântână sau carne grasă.
3. Alcoolul în combinație cu grăsimea și fumatul reprezintă probabil, una dintre cele mai nocive alegeri, în special pentru femei, care sintetizează mai greu alcoolul decât bărbații.
4. Ciorba de miel este un aliment acceptabil dacă nu adăugați smântână și îndepărtați grăsimea care se strânge deasupra.
5. Oul fiert tare este indigest, el trebuie fiert până când devine cleios, moale. Are în jur de 80 de calorii și poate fi consumat cu muștar tradițional, nu cu maioneză.
6. Ananasul crud conține o enzimă care facilitează digestia și stimulează metabolismul. Poți mânca 2-3 felii la 30-40 minute după masă.
7. E bine că în compoziția de sarmale să puneți cât mai puțin orez (spre deloc dacă se poate) și să le mâncați fără pâine.
8. Dacă mâncați cozonac, pască și alte dulciuri, renunțați la fructe.