BAFTA 2015: "Boyhood", cel mai bun film şi cel mai bun regizor

Premiile BAFTA 2015, cele mai prestigioase distincţii din cinematografia britanică, au fost decernate duminică, 8 februarie, "Boyhood/ 12 ani de copilărie" câştigând premiile pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cea mai bună actriţă în rol principal, în timp ce "Grand Budapest Hotel" a primit cele mai multe distincţii ale serii, inclusiv cea pentru scenariu original.

Drama "12 ani de copilărie" a câştigat premiile BAFTA 2015 la categoriile cel mai bun film, cel mai bun regizor (Richard Linklater) şi cea mai bună actriţă în rol secundar (Patricia Arquette), în timp ce comedia "The Grand Budapest Hotel" a câştigat cinci distincţii, dar a pierdut la principalele categorii, relatează agenția Mediafax.

Filmul "The Theory of Everything", o biografie a fizicianului Stephen Hawking, a obţinut trei premii, inclusiv la categoria cel mai bun actor în rol principal (Eddie Redmayne), în cadrul celei de-a 68-a ediţii a galei de decernare a celor mai importante premii din cinematografia britanică, găzduite de actorul Stephen Fry la Royal Opera House din Londra.

Pelicula "Jocul codurilor: The Imitation Game/ The Imitation Game" nu a obţinut niciun premiu, deşi a fost nominalizată la nouă categorii.

Richard Linklater a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor, pentru realizarea filmului "12 ani de copilărie/ Boyhood", filmat de-a lungul a 12 ani cu aceeaşi distribuţie.

Patricia Arquette, care a obţinut premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru interpretarea unei mame singure în acelaşi film, a spus că Linklater "a transformat o poveste obişnuită într-una extraordinară".

Actorul Eddie Redmayne a câştigat premiul la categoria cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea lui Stephen Hawking în "The Theory of Everything", celebrul fizician paralizat din cauza unei boli neurodegenerative. Pelicula a câştigat şi distincţia cel mai bun film britanic.

Redmayne a declarat că Hawking şi familia sa au susţinut îndeaproape producţia filmului.
Fizicianul a asistat la ceremonia de premiere şi a primit ovaţii în momentul în care a prezentat premiul pentru cele mai bune efecte speciale filmului "Interstellar: Călătorind prin univers/ Interstellar".

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal a revenit lui Julianne Moore, pentru interpretarea unei profesoare de lingvistică suferind de Alzheimer în filmul "Still Alice".

"The Grand Budapest Hotel", povestea unui administrator legendar al unui hotel şi a tânărului său protejat, a câştigat premiile pentru scenariu original, costume, regie artistică, machiaj şi coafuri şi muzică originală.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod