Într-un decor care a recreat prin elemente specifice viața boemă dintr-un bistro franțuzesc, colajul de povești și personaje ale spectacolului „Paris, Mon Amour!” a condus publicul într-o călătorie incitantă în Parisul cu parfum de epocă, descoperind tainele artiștilor, îndrăgostiților, curtezanelor și vagabonzilor săi. Cei prezenți au fost încântați de unele dintre cele mai cunoscute chansonete franțuzești, precum celebrele piese ale lui Edith Piaf – „Je ne regrette rien” sau „La vie en rose” – sau cele ale lui Joe Dassin.
Gala Laureaților a debutat cu decernare premiilor ediției 2013.
Marele Trofeu Crizantema de Aur i-a fost acordat lui Alexandru Chiriac, în timp ce premiul I i-a revenit lui Andrei Ștefăneț. Locul II a fost ocupat de Cjergji Mani, iar locul III de Elena Dragomir. Alexandru Chiriac a fost onorat și cu premiul special oferit de Radio România Cultural. Premiul „Voce cu parfum de Crizantemă”, acordat, ca în fiecare an, de soprana Felicia Filip, a mers către concurenta Cristina Mihaela Dan. De asemenea, Consiliul Local și Primăria Târgoviște au oferit un premiu special pentru Lilica Ioniță, iar Consiliul Județean Dâmbovița a acordat un premiu Voichiței Regoș.Încă din prima seară, spectatorii au fost încântați de atmosfera de poveste a romanțelor ce a fost recreată de recitalurile a trei mari nume ale muzicii autohtone: Matilda Pascal Cojocărița, Vlad Miriță și Florin Georgescu.
Binecunoscuta gazdă a festivalului, îndrăgitul Adrian Păduraru, a avut-o alături în seara de deschidere și în cea de final pe marea actriță Carmen Tănase. Acesteia i-a fost coprezentator în cea de-a doua seară actorul Liviu Cheloiu.Seara de sâmbată, 19 octombrie a fost marcată de recitaluri internaționale ce au adus în fața publicului genuri muzicale înrudite romanței - canzonete, fado, flamenco, romanța rusească și ungurească. Concursul de interpretare din primele două seri de spectacol a fost pus în valoare de excepționala orchestră “Romanticii” condusă de maestrul Dan Ardelean.
Sărbătoarea muzicală a fost întregită de scenografia și decorul realizate de marele regizor și scenograf Mihai Constantin Ranin.
Acestea au abordat tema naturii alături de concepte precum ecologie, de aici și utilizarea unei singure materii: hârtia, care exprimă fragilitate și delicatețe, precum crizantemele și romanțele. Mai mult, fiecare intervenție muzicală a avut parte de o punere în scenă spectaculoasă subliniată de jocurile de lumini și umbre.