"Eu gatesc inca din perioada liceului, pentru ca locuiam in Bucuresti doar alaturi de fratele meu, astfel ca a trebuit sa invat sa prepar mesele zilnice. Cu timpul, gatitul s-a transformat din necesitate in pasiune. De Craciun imi place sa pregatesc friptura de porc dupa o reteta mediteraneana. Carnea se pune la marinat cu o seara inainte, condimentata cu ulei de masline, otet de vin, usturoi zdrobit, foi de dafin si mustar Dijon. Cand e gata de preparare, se pune carnea intr-un vas termorezistent, uns in prealabil cu ulei, se adauga ciuperci, cartofi taiati felii, rondele de morcovi si ceapa taiata marunt.
Apoi se adauga sosul in care a fost tinuta carnea la marinat si apa cat sa acopere jumatate. Se pune capacul deasupra si se baga la cuptor la 160 e grade, unde se tine pana cand e gata carnea - cam doua ore daca e feliata si trei ore daca este o bucata intreaga. Ca sa iasa rumenita, se pot scoate legumele si se ridica temperatura la 180 de grade, timp de vreo 20 de minute", explica artista.Andreea Runceanu s-a nascut in Buzau si, in perioada adolescentei, s-a mutat, alaturi de fratele ei, Xenti, in Bucuresti pentru a urma liceul de muzica. Cei doi, provenind din familie modesta, au studiat intens si au muncit pentru a se perfectiona ca si muzicieni. Dupa multi ani de eforturi si sacrificii, cei doi frati au cunoscut succesul in industria muzicii. Xenti a devenit membru al formatiei No Comment si, ulterior, un compozitor si producator muzical de succes, iar Andreea, membru fondator al trupei Amadeus, cu care a concertat in toata lumea si, mai nou, in paralel cu activitatea muzicala, lifecoach si ambasador al Asociatiei EquiLife.