"Eu gatesc inca din perioada liceului, pentru ca locuiam in Bucuresti doar alaturi de fratele meu, astfel ca a trebuit sa invat sa prepar mesele zilnice. Cu timpul, gatitul s-a transformat din necesitate in pasiune. De Craciun imi place sa pregatesc friptura de porc dupa o reteta mediteraneana. Carnea se pune la marinat cu o seara inainte, condimentata cu ulei de masline, otet de vin, usturoi zdrobit, foi de dafin si mustar Dijon. Cand e gata de preparare, se pune carnea intr-un vas termorezistent, uns in prealabil cu ulei, se adauga ciuperci, cartofi taiati felii, rondele de morcovi si ceapa taiata marunt.
Andreea Runceanu s-a nascut in Buzau si, in perioada adolescentei, s-a mutat, alaturi de fratele ei, Xenti, in Bucuresti pentru a urma liceul de muzica. Cei doi, provenind din familie modesta, au studiat intens si au muncit pentru a se perfectiona ca si muzicieni. Dupa multi ani de eforturi si sacrificii, cei doi frati au cunoscut succesul in industria muzicii. Xenti a devenit membru al formatiei No Comment si, ulterior, un compozitor si producator muzical de succes, iar Andreea, membru fondator al trupei Amadeus, cu care a concertat in toata lumea si, mai nou, in paralel cu activitatea muzicala, lifecoach si ambasador al Asociatiei EquiLife.
Apoi se adauga sosul in care a fost tinuta carnea la marinat si apa cat sa acopere jumatate. Se pune capacul deasupra si se baga la cuptor la 160 e grade, unde se tine pana cand e gata carnea - cam doua ore daca e feliata si trei ore daca este o bucata intreaga. Ca sa iasa rumenita, se pot scoate legumele si se ridica temperatura la 180 de grade, timp de vreo 20 de minute", explica artista.
© Copyright:
Andreea Runceanu (Amadeus), as in bucatarie! Iata ce reteta de friptura mediteraneana gateste de Craciun!
Andreea Runceanu, artista din trupa Amadeus, a invatat, inca de la 15 ani, obligata de circumstante, sa gateasca, astfel ca, in timp, a devenit aproape un expert in bucatarie. Talentata violonista isi rasfata sotul si pe cei doi copii ai lor cu preparate care mai de care mai interesante si mai delicioase. Unul dintre acestea, bun si pentru masa de Craciun, este friptura de porc dupa o reteta mediteraneana.
Posteaza comentariu