Ansamblul Aleksandrov, adevăratul Cor al Armatei Roşii, este cel mai mare ansamblu artistic din Rusia. Data înfiinţării este considerată ziua de 12 octombrie 1928, atunci când a avut loc şi primul concert pe scena Casei Centrale a Armatei Roşii. În acele timpuri, ansamblul era format din doar 12 persoane. La jumătatea anilor '30, corul număra deja aproape 300 de membri, iar renumele său depăşise demult graniţele Uniunii Sovietice.
Fondatorul şi primul director al Ansamblului a fost vreme de 18 ani generalul Alexander Aleksandrov, Artist Emerit al Poporului, compozitor şi profesor al Conservatorului Ceaikovski din Moscova.
Corul Ansamblului Aleksandrov este renumit pentru fineţea şi puritatea interpretării muzicale academice, plină de emoţie, artă şi înzestrare vocală. Muzica Ansamblului combină cu succes instrumentele populare ruseşti – donara, balalaica şi acordeonul cu butoane – cu instrumentele de suflat din metal şi lemn.
Din palmaresul impresionant pe care Ansamblul Aleksandrov l-a adunat de-a lungul existenţei sale merită evidenţiate câteva realizări de excepţie: în anul 2004, Ansamblul a susţinut un concert de neuitat la Vatican, primind binecuvântarea Papei Ioan Paul al II-lea. În 2007, Ansamblul Aleksandrov a „învins” N.A.T.O, printr-un recital de excepţie care a avut loc chiar la sediul Alianţei Nord Atlantice de la Bruxelles. În 2008, au fost aniversaţi 80 de ani de existenţă ai Ansamblului printr-un turneu pe întreg teritoriul fostei Uniuni Sovietice şi în aproape 60 de ţări din Europa, Asia, Africa şi America.
În 2015, Ansamblul Aleksandrov sărbătoreşte alături de iubitorii muzicii din întreaga lume 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.
Pentru acest eveniment au fost puse în vânzare următoarele categorii de bilete:
Categoria I – 150 lei // Categoria a II-a – 100 lei // Categoria a III-a – 70 lei.
Biletele sunt disponibile online pe www.bilete.ro // www.myticket.ro // www.eventim.ro
Parteneri media: Magic FM şi România TV
Organizatori: Mall4Art şi Music Production SRO
Posteaza comentariu