După şase luni de stat pe bară, Dan Bittman a încercat tratamentul unui medic român care i-a redat vocea în doar 8 ore.
"Şi-a revenit vocea miraculos, mulţi dintre medici mi-au spus că e un timp de 6 luni în care îmi va reveni vocea, însă nimic.
Însă Edi Petrosel m-a dus la un profesor, mi-a făcut o radiografie, m-a testat şi mi-a zis să încercăm cu un medicament care costă 16 lei care ar putea face legatura între coarda vocala şi nerv. În 8 ore vorbeam deja normal. Am vrut să termin cu muzica, nu aveam de ales, nici la Joe Cocker nu puteam canta. Am fost acum trei săptamani. În cursul operaţiei a stat nervul foarte mult sub anestezie şi întins, cred că din cauza asta eram răguşit când am ieşit din operaţie. Medicii ştiau că mă ocup cu muzica şi mi-au spus că la noi nu se întâmplă nimic, voi avea voce în continuare şi uite că s-a întâmplat. Ei ştiau că unul din efecte este şi pierderea vocii pentru o perioadă. Le-am spus colegilor de la Holograf că ar trebui să găsim pe cineva care să cânte în locul meu. Acum patru săptămâni le-am zis serios pentru că am vazut că nu şi nu. Le-am zis să găsească pe cineva sănătos şi să meargă înainte. Nu aveam variante decât să stăm luni de zile să aşteptăm", a declarat Dan Bittman pentru Europa FM.Neurologul Constantin Popa i-a administrat solistului un tratament pentru o altă boală decât cea cu care se confrunta acesta. Din fericire pentru Bittman, rezultatul a fost cel mult dorit.
"E o terapie originală, care nu se aplică în mod obişnuit în acest caz.
Dan Bittman vorbea, dar nu putea să urce. Tocmai pentru că medicamentul nu avea indicaţie terapeutică pentru această afecţiune, a fost nevoie de acordul scris al artistului. După o perioadă de probă de două săptămâni, reţeta s-a dovedit de succes. Medicamentul trebuie luat de câteva ori pe zi şi nu are efecte adverse. Dacă nervul se reface complet, nu va mai trebui să ia pastile. Vom vedea în 6-8 luni. În caz contrar, va trebui să-l ia toată viaţa, cu riscul ca în timp să nu-şi mai facă efectul.
La un control de rutină, a aflat că are carotida dreaptă înfundată. Libertatea.
De frică, s-a dus la Viena să se opereze fără să mai întrebe pe nimeni. Carotida stângă era sănătoasă şi nu ar fi avut vreodată nevoie de bisturiu. Se puteau lua măsuri preventive, pentru că leziunea nu era întinsă. Acum, fiind păţit, artistul e ascultător", a spus neurologul pentru evz, citat de